Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Hon na trojnásobného vraha v Bystričke: Otec (†49) mŕtvych dievčat si prestrelil hlavu!

Otec zavraždených dievčat spáchal samovraždu Zobraziť galériu (2)
Otec zavraždených dievčat spáchal samovraždu (Zdroj: Polícia, Tv JOJ, SITA)

BYSTRIČKA - Obyvatelia Bystričky si vydýchli. Nebezpečného a ozbrojeného muža, ktorého podozrievajú z trojnásobnej vraždy, nadránom našli medzi Bystričkou a Turčianskym Petrom mŕtveho s prestrelenou hlavou. Ide o bývalého policajta Martina Káňavu (†49), ktorý mal v utorok podvečer zastreliť svoje dve dcéry Martinu (†13) a Veroniku (†15) a ich tetu (†84).

Žilinská polícia, ktorá od utorňajšieho večera hľadala nebezpečného muža, dnes ráno odvolala pátranie. "Krajské riaditeľstvo PZ v Žiline odvoláva pátranie po nezvestnom mužovi: Martin KÁŇAVA, 49 ročný, bytom Bystrička, okres Martin, nakoľko pominuli dôvody vyhlásenia pátrania. Nezvestná osoba bola nájdená mŕtva medzi obcami Bystrička, okres Martin a Turčiansky Peter, okres Martin," uviedol žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Polícia po ňom pátrala od utorňajšieho večera, kedy v rodinnom dome našli tri mŕtve telá. "V utorok 3. septembra v popoludňajších hodinách v obci Bystrička, okres Martin boli nájdené v rodinnom dome tri mŕtve osoby ženského pohlavia," povedal Moravčík. Expolicajt Martin mal svojou vlastnou zbraňou zastreliť obe dcérky Martinu a Veroniku a ich krstnú mamu, ktorá ich opatrovala.

Obete vraha našli v tomto dome
Zobraziť galériu (2)
Obete vraha našli v tomto dome  (Zdroj: SITA)

Po údajnom vrahovi pátrala špeciálna jednotka a polícia obyvateľov varovala, aby nevychádzali z domov a nedávali sa s hľadaným Martinom do reči, pretože je nebezpečný a môže byť aj ozbrojený. Miestnych vyzývala k opatronsti aj samotná obec. "Nakoľko v našej obci došlo k mimoriadne závažnému zločinu trojnásobnej vraždy a stále prebieha pátranie po páchateľovi, ZŠ aj MŠ bude dňa 04.09.2013 zatvorená. Informácie o ďalších dňoch budú upresnené podľa priebehu vyšetrovania," stojí v ozname na webovej stránke obce.

Polícia sa zatiaľ k bližším okolnostiam prípadu a teda ani k motívu údajného vraha nevyjadrila, no nie je vylúčené, že ho k otrasnému činu dotlačili dlhy. Ich rodinný dom, kde s dcérkami býval, bol totiž vraj nedávno v exekúcii.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu