Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Tento víkend ich môže stáť dva roky slobody: Jedli, pili a spali zadarmo!

V Prešove
V Prešove "známa firma" chcela opäť odísť bez platenia (Zdroj: Jan Zemiar)

PREŠOV - V penzióne na Floriánskej ulici v Prešove býval muž a žena tri dni zadarmo. Po tom, čo tu minulý víkend nielen prespávali, ale sa aj stravovali a pili, odmietli zaplatiť. Išlo však o „známu firmu“, lebo Martin K. (36) a Alena V. (36) sú v Prešove obávanými návštevníkmi majiteľov podnikov a reštaurácií, práve kvôli tomu, že obľubujú prevádzky, kde môžu prespávať, či konzumovať a pri platení sa jednoducho vyparia.

Podľa slov vedúcej prevádzky penziónu na Floriánskej ulici v Prešove, minulý týždeň vo štvrtok večer k nim prišiel milý pár s tým, že by sa chcel ubytovať až do 6. septembra. Na začiatku svojho pobytu sa informovali, či sa platí až na jeho konci a či môžu mať otvorený účet, na ktorý sa im bude jedlo a ostatné objednané položky zapisovať. „Sme slušný podnik, svojich zákazníkov si vážime, a preto táto služba je úplný štandard. Ubytovaní, ak chcú, platia až na konci pobytu.“ vysvetľuje Sabina Lišková, vedúca prevádzky prešovského penziónu.

Mladý pár si teda hneď vo štvrtok začal objednávať. V piatok pokračoval s konzumáciou. Na obed si vyberali drahšie jedlá a pili aj drahšie víno. Celý čas sa zdržiavali v penzióne. Von nevychádzali. Podľa slov prevádzkarky boli na izbe alebo konzumovali v dennom bare. „Večer však už začali byť hluční a nápadní. Správali sa dosť rozhadzovačne. Objednávali si množstvo jedla, ktoré dvaja ani nemohli skonzumovať. To isté sa týkalo aj vína. Ešte nedopili jednu fľašu a už si objednávali druhú. Začali u nás, zamestnancov, vzbudzovať podozrenie.“ dodáva Lišková.

Po konzultácii s majiteľkou sa vedúca prevádzky rozhodla, že v sobotu ráno vystaví hýrivým návštevníkom účet a poprosí ich o jeho vyplatenie. Na mladý pár sa totiž v noci sťažovali aj ostatní ubytovaní, pretože dosť výrazne rušili nočný kľud. „Náš hosť nás upozornil na tento pár, pretože ich spoznal. Vraj ide o v Prešove známu firmu. Obľubujú totiž navštevovať rôzne prevádzky, kde sa ubytujú a konzumujú bez zaplatenia. V našom meste o nich nebolo počuť asi pol roka, lebo boli vraj v tom čase vo väzbe. Zrejme po prepustení navštívili rovno náš penzión a skúšali znova svoje praktiky.“ dopĺňa Lišková.

Prevádzkarka teda v sobotu ráno trvala na vyplatení účtu. Alena V. sa však vraj vyhovárala, že pri sebe nemá hotovosť, že majú pobyt rezervovaný až do piatku a že nemá ani kreditnú kartu. Vraj môže najskôr účet vyplatiť v pondelok, keď pôjde do banky a vyberie si peniaze. Už samozrejme nebolo potrebné viac dodať a vedúca prevádzky zavolala políciu. Ich účet sa za tri dni vyšplhal až na 414 eur.

Podľa hovorkyne prešovských policajtov Jany Migaľovej: „Obvinení boli zadržaní, umiestnení v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na podanie návrhu na ich väzobné stíhanie. Voči mužovi a žene vo veku 36 rokov bolo vznesené obvinenie z prečinu podvodu spáchaného formou spolupáchateľstva.“

Majiteľom penziónu teda vznikla škoda viac ako 400 eur. „Po dokázaní viny hrozí páchateľom trest odňatia slobody v trvaní až na dva roky.“ dodáva Migaľová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu