Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Párik podvodníkov Alena a Martin pôjdu za mreže: Jedli, pili, zabúdali platiť

Alena a Martin Zobraziť galériu (4)
Alena a Martin (Zdroj: foto: tv markíza)

PREŠOV – Nenapraviteľných podvodníkov dúfajme, že prejde pri väzenskej strave chuť na reštauračné jedlo. Súd totiž Alene (36) a Martinovi (37) z Prešova vymeral 20 mesačný trest odňatia slobody. Nepoučiteľný párik aj počas trojročnej podmienky pokračoval vo svojej „srande“ a naďalej sa dobre zabával pri konzumovaní jedla, alkoholu a prespávaní v hoteloch bez zaplatenia.

Alena a Martin boli v Prešove a okolí v posledných rokoch známa firma. S obľubou totiž navštevovali reštauračné zariadenia, jedli, pili, robili hluk. Všetko to, čo k dobrej zábave dvoch ľudí patrí. Až na jedno. Keď sa dosýta nakŕmili a dostatočne si vypili, jednoducho sa vyparili. Bez zaplatenia.

Párik podvodníkov Alena a
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

O ich vyčíňaní sme informovali ešte v septembri minulého roka. „Náš hosť nás upozornil na tento pár, pretože ich spoznal. Vraj ide o v Prešove známu firmu. Obľubujú totiž navštevovať rôzne prevádzky, kde sa ubytujú a konzumujú bez zaplatenia. V našom meste o nich nebolo počuť asi pol roka, lebo boli vraj v tom čase vo väzbe. Zrejme po prepustení navštívili rovno náš penzión a skúšali znova svoje praktiky,“ povedala vtedy pre Topky vedúca prevádzky penziónu na Floriánskej ulici v Prešove Sabina Lišková.

Párik podvodníkov Alena a
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Mladý pár vzbudzoval objednávaním drahých jedál a vín podozrenie, preto pracovníci penziónu požadovali vyplatenie účtu. Keďže sa párik ubytoval na niekoľko dní, vyhováral sa, že zaplatí až po ukončení pobytu. Nebolo potrebné však viac dodať a majitelia penziónu zavolali políciu. Alenu a Martina obvinili a umiestnili do cely policajného zaistenia.

„Veď je to adrenalín, sranda,“ odpovedal zhýralý pár na otázku médií, prečo konzumujú a prespávajú v hoteloch či penziónoch bez zaplatenia.

Párik podvodníkov Alena a
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Spravodlivosť na seba však nenechala čakať a Alena s Martinom si za "srandovné" správanie odpykajú trest. "Okresný súd Prešov včera rozhodol tak, že uložil obžalovaným Alene V. a Martinovi K. pre prečin krádeže a pokračovací prečin podvodu úhrnný trest odňatia slobody v trvaní 20 mesiacov," uviedol hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák a dodal: "Pre výkon tohto trestu odňatia slobody ich zaradil do ústavu na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia."

V minulosti už však obžalovaní dostali za svoje skutky trojročnú podmienku, nepoučili sa a veselo pokračovali ďalej. Z reštaurácii však presedlali na hotelové izby, kde radi bez zaplatenia prespávali. Na súde ich však smiech prešiel, skrotli ako baránky. Pred senátom všetko oľutovali. Aj tak ich však poslali do basy. K tomu im však môžu prirátať aj tri roky nepodmienečného trestu z predchádzajúceho konania za obdobnú trestnú činnosť. Podvodníci si tak vo väzení môžu posedieť štyri a pol roka.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu