Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Rezešovej nový advokát: Zástupca bossov mafie a prominentných detičiek!

Rezešová sa spolieha na úspechy nového advokáta
Rezešová sa spolieha na úspechy nového advokáta (Zdroj: drnovak.hu)

BUDAPEŠŤ - Dobre premyslený krok? Špekuluje sa, že dcéra bývalého oceliarskeho magnáta Eva Varholíková Rezešová chce zmenou advokáta krátko pred začatím obávaného megaprocesu oddialiť rozhodovanie o jej osude. Uznávaného maďarského advokáta Gabriela Tótha, vystrieda ešte známejší Péter Novák, ktorý sa chváli tým, že z kaše vysekal už nejedného bossa maďarského podsvetia. A čo je vlastne zač?

Advokát Péter Novák, ktorý sa riadi heslom "skutočným úspechom v trestnom práve je profesionálne zdravý úsudok, ktorý je zároveň v záujme obrany klienta", sa zaoberá výhradne trestným právom. Má vlastnú kanceláriu v Egerbe aj Budapešti a okrem detí prominentov vysekal z kaše už aj niekoľko hláv maďarskej mafie.

Konkrétnym príkladom je kauza skupiny olejárov, ktorej údajného bossa zbavil všetkých obvinení. Nezanedbateľnými sú tiež prípady tých najväčších zločincov z Kecskemétu a Székesfehérváru. Za všetky tieto úspechy si od magazínu Gentlman vyslúžil zaradenie do rebríčka 100 najlepších advokátov.

Sám o sebe tvrdí, že povolanie advokáta mu už v 15 rokoch predurčil jeho triedny učiteľ. Počas štúdia mu najviac učaroval maďarský jazyk a história. Neskôr na najväčšej maďarskej univerzite Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) vyštudoval právo a svoje vedmosti rozširoval aj v Arizone. Medzi jeho koníčky patrí plávanie, vodné pólo či jazdenie na bicykli a venuje sa tiež charitatívnej činnosti. Podporuje niekoľko nadácií, ktoré sa podieľajú na pomoci deťom, uvádza magazín.

Chce oddialiť proces?

Náhlu zmenu v zastupovaní Rezešovej potvrdil vykopnutý advokát Gabriel Tóth. "Bohužiaľ vám neviem pomôcť, ja už ju neobhajujem,“ odpovedal denníku Plus jeden deň na otázky ohľadne blížiaceho sa procesu. Dôvod, pre ktorý sa Košičanka pre nečakanú zmenu rozhodla, neprezradil.

Špekuluje sa však o tom, že chce týmto krokom oddialiť začiatok hlavného pojednávania. Nový advokát si totiž môže vyžiadať ďalší čas na preštudovanie spisu. Vylúčené však nie je ani to, že Tóthovi už jednoducho nedôverovala. 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu