Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Chlapcov na východe okradli rovesníci: Ak mi nedáš hodinky, tak ťa zabijeme

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SMIŽANY - Mladiství olúpili svojich rovesníkov, hrozí im za to pár rokov vo väzení. Prepad sa stal v rekreačnom stredisku Čingov v katastri obce Smižany (okr. Spišská Nová Ves) v piatok pred piatou podvečer. Skupina siedmich až desiatich puberťákov vo veku 12 až 16 rokov obstúpila dvoch chlapcov vo veku 12 a 14 rokov z okresu Spišská Nová Ves.

Jeden z maloletých páchateľov povedal mladšiemu z dvojice - "Keď mi nedáš hodinky, tak ťa zabijeme, že neprídeš domov." Chlapci ich prosili, aby ich nechali na pokoji, no nepomohlo to. Jeden zo skupiny páchateľov mladšiemu z chlapcov rozopol na ruke náramok a stiahol náramkové hodinky, potom k nemu pristúpil druhý páchateľ a z rúk mu stiahol cyklistické rukavice a všetci z miesta činu ušli, informovala ďalej košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Olúpení chlapci pri lúpežnom prepadnutí neutrpeli žiadne zranenia. Rodičom okradnutého chlapca vznikla škoda 80 eur. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Spišskej Novej Vsi začal v prípade trestné stíhanie za zločin lúpeže. Za tento skutok hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov, pričom mladistvým sa znižuje na polovicu. Polícia na prípade aktívne pracuje a po páchateľoch intenzívne pátra, dodala Jana Mésarová s tým, že ide o prvý tohtoročný prípad násilnej trestnej činnosti v rekreačnom stredisku Čingov. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu