Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Polícia varuje: Sieťka proti hmyzu nie je pre zlodejov prekážkou

Polícia upozorňuje, že sieťka proti hmyzu nie je pre zlodejov prekážkou Zobraziť galériu (3)
Polícia upozorňuje, že sieťka proti hmyzu nie je pre zlodejov prekážkou (Zdroj: SITA)

GALANTA - Galantská polícia obvinila páchateľa, ktorý je podozrivý z toho, že sa minulý týždeň vlámal do troch rodinných domov. Vo všetkých troch prípadoch rozrezal sieťku proti komárom na pootvorenom okne a tak sa dostal dnu, počas spánku domácich.

Informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Krredatusová. V piatok (26.7.) asi o 5.20 h prišiel páchateľ k bráne rodinného domu v obci Matúškovo, ktorú z vnútornej strany odistil a otvoril. Následne prešiel cez dvor k rodinnému domu. Na otvorenom okne odstránil rám so sieťkou, cez otvor sa načiahol ku dverám a odomkol si,priblížila

Kredatusová s tým, že z izby odcudzil voľne položený notebook. Majiteľka sa zobudila a niečo sa jej nezdalo, zburcovala ostatných členov a tak zistili, že boli okradnutí. Privolali políciu, ktorá na mieste zadržala páchateľa. Ukrýval sa v obývačke za gaučom aj s ukradnutým notebookom.

Ako hovorkyňa uviedla, zlodej sa priznal počas výsluchu k ďalším dvom krádežiam. V noci z pondelka na utorok (23.7.) v čase medzi 4.00 až 6.00 h v Galante preliezol oplotenie rodinného domu a prešiel do jeho zadnej časti. Prestrihol ochrannú sieťku proti hmyzu, bez násilia otvoril okno a vošiel dnu.

Polícia upozorňuje, že sieťka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Ukradol odtiaľ mobilný telefón a peniaze, čím spôsobil 75-ročnému majiteľovi škodu za 335 eur. O deň neskôr, taktiež v Galante nadránom, prešiel cez plot rodinného domu a cez nezaistené okno sa dostal dnu. Ukradol notebook a mobilný telefón v hodnote 500 eur.

Polícia obvinila 21-ročného mladíka z Galanty z prečinu porušovania domovej slobody a krádeže. Poverený príslušník polície spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie a eskortovali ho do výkonu väzby. Vzhľadom nato, že bol v predchádzajúcich 24 mesiacoch už za taký čin odsúdený, hrozí mu odňatie slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Polícia upozorňuje, že sieťka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Polícia upozorňuje občanov, najmä v týchto horúcich dňoch i nociach, že sieťky proti hmyzu sú nedostatočnou ochranou obydlia. Páchatelia sa cez ne ľahko dostanú do domu, či bytu a počas spánku nemajú problém ukradnúť cenné veci. "Preto dôkladne zvážme, ktoré okno môžeme ponechať otvorené bez toho, aby nás tadiaľ navštívil zlodej," zdôraznila Kredatusová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu