Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

V Bratislave si dávajte pozor na bicykle, krádeže sú na dennom poriadku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Polícia rieši krádeže bicyklov v hlavnom meste takmer každý deň. Odcudzenie bicykla je pomerne častým javom najmä počas letných mesiacov.

Napriek tomu, že tieto krádeže sa nezdajú byť natoľko závažné ako iná majetková trestná činnosť, nemožno odhliadnuť, že ceny moderných bicyklov sa pohybujú v tisícoch eur.

 V mestskej časti Rača sa neznámy páchateľ tento mesiac (16. 7.) v nočných hodinách vlámal do spoločných priestorov pre kočíky v obytnom dome na ulici Pri vinohradoch a odcudzil pánsky i dámsky horský bicykel.

Spolu s poškodením dverí spôsobil škodu za 750 eur. Deň na to sa opäť v nočných hodinách zlodej vlámal do pivnice na prízemí v dome na tej istej ulici a ukradol dámsky horský bicykel za 2000 eur.

Polícia dáva niekoľko tipov ako krádeži predísť. "Ak si odkladáte bicykel v spoločných priestoroch v dome, kde bývate, v garáži alebo v pivnici, dbajte na stále uzamknutie týchto priestorov, rovnako si uzamknite aj bicykel na balkóne, v pivnici, v garáži. Dôležité je zabezpečiť si kvalitný kovový uzamykací systém," uviedla preventistka Okresného riaditeľstva PZ Bratislava III Patrícia Sikelová.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu