Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Lúpež banky v Leopoldove majú na svedomí vojaci: Hrozí im 12 rokov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LEOPOLDOV - Polícia objasnila bankovú lúpež zo začiatku júla v Leopoldove, podľa nich ju majú na svedomí dvaja vojaci. Obvineniam už čelí 29-ročný Peter zo Serede a 23-ročný Miroslav z Kostolian nad Hornádom.

Ozbrojení maskovaní páchatelia vtrhli do banky v pondelok 1. júla predpoludním. Ako informovala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová, za pár minút si odniesli z pokladní niekoľko tisíc eur v rôznych menách, nasadli do Audi a zmizli. Auto neskôr neďaleko Šúroviec pri Váhu podpálili. Pár dní po prepade policajti odhalili staršieho z páchateľov, neskôr aj jeho komplica. Následne vykonali dve domové prehliadky a prehľadali niekoľko vozidiel. Obvineným vojakom hrozí trest až na 12 rokov. Obaja sú momentálne v policajnej cele, vyšetrovateľ spracoval návrh na ich vzatie do väzby. 

Dvojici profesionálnych vojakov po právoplatnom obvinení spracujú návrh na dočasné pozbavenie výkonu štátnej služby. "V prípade, že sa preukáže ich vina a vojaci budú právoplatne odsúdení, budú prepustení zo služobného pomeru," informovala hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu