Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Násilní tínedžeri (16) prepadávali ľudí: Ukrajinca surovo zmlátili!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

POPRAD – Popradský policajný vyšetrovateľ obvinil včera zo zločinu lúpeže štyroch 16-ročných chlapcov z obce Huncovce, okr. Kežmarok. O správe informoval mjr. Mgr. Daniel Džobanik z Policajného zboru v Prešove.

Počas noci z nedele na pondelok obvinená štvorica olúpila v parku za popradskou železničnou stanicou 41-ročného Ukrajinca. Muž sedel na lavičke, keď v tom k nemu prišli obvinení. Jeden z nich sa ho opýtal, odkiaľ pricestoval a či nemá nejaké drobné centy. Po zápornej odpovedi mu siahol do ľavého vrecka nohavíc na mobil a tento mu zobral. Poškodený ho však ťahal späť, načo ďalší z obvinených začal ťahať z lavičky vedľa poškodeného položený ruksak. Aj ruksak si však poškodený bránil a  ťahal ho späť.

V tom ale všetci štyria obvinený na neho skočili, zvalili na zem a udierali päsťami po tele a tvári. Dvaja z obvinených poškodeného navyše udierali aj palicami po tele a zátylku. Pri tomto jeden z obvinených strhol prepadnutému mužovi z krku náprsnú tašku, v ktorej mal doklady a peniaze. Po tomto z miesta všetci utiekli. Prepadnutý Ukrajinec utrpel zranenia s dobou liečenia približne 4 týždne a majetkovú škodu vo výške okolo 400 eur a 150 ukrajinských hrivien.

Troch z týchto obvinených vyšetrovateľ obvinil aj z ďalšej lúpeže, ktorej sa mali dopustiť v sobotu (13.7.2013) v noci na Štefánikovej ulici v Poprade.

V čase okolo 22:15 h vchádzal do bytovky 70-ročný muž. Keď vyberal kľúč od vchodu z vrecka nohavíc jeden z obvinených mu dal ruku na ústa, druhý mu vzápätí dal ruky za chrbát a pritlačil k zábradliu a ďalší  mu z vrecka nohavíc vytiahol peňaženku. Hneď nato všetci traja ušli. V peňaženke mal poškodený 0,60 eur a osobné doklady. Zranenia neutrpel žiadne.

Všetci štyria obvinení sú umiestnení v cele policajného zaistenia a vyšetrovateľ podal podnet na ich vzatie do väzby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu