Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Otrasné: Július (17) útočil na dôchodcov, hrozí mu šesť rokov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Šesť rokov za mrežami môže stráviť 17-ročný Július z Tepličky, ktorý si chcel prilepšiť okrádaním dôchodcov. Tínedžer, ktorý bol už päťkrát súdne trestaný, pri parkovisku na starom nástupišti SAD v Spišskej Novej Vsi podišiel k 64-ročnému mužovi, ktorému chcel prehľadať vrecká.

Ako povedala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, to sa mu však nepodarilo. Mladík to skúsil neskôr a zozadu skočil na iného 64-ročného muža. "Jednou rukou ho chytil okolo krku a druhou sa mu opäť snažil prehľadať vrecko nohavíc, pričom ho otvoriť nevedel," dodala Mésarová.

Dôchodcovi nič nezobral, muž však spadol na bok a utrpel ťažké zranenie s predpokladanou dobou liečenia desať mesiacov. Polícia tínedžera obvinila zo zločinu lúpeže a prečinu krádeže v štádiu pokusu. V prípade dokázania viny mu ako mladistvému hrozí trest odňatia slobody až na šesť rokov.

"Obvinený Július má na krku aj ďalšie obvinenie z prečinu krádeže," doplnila Mésarová. Na chodníku na Letnej ulici v Spišskej Novej Vsi využil nepozornosť 82-ročnej dôchodkyne, ktorá kráčala po chodníku. Zozadu k nej pristúpil a z ruky jej vytrhol kabelku, v ktorej mala doklady, osobné veci a päť eur. Žene spôsobil celkovú škodu zhruba 26 eur. Za tento skutok mu hrozí až dvojročné väzenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu