Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Karol sa vydával za policajta, našli u neho drogy a kradnuté veci

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Obvineniu z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi a v dvoch prípadoch z prečinov krádeže a poškodzovania cudzej veci čelí 33-ročný Bratislavčan Karol.

Dnes to uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Petra Hrášková. "Bratislavčana obmedzila na osobnej slobode hliadka Obvodného oddelenia PZ Petržalka juh v sobotu (13. 7.) krátko po 5.00 h na Znievskej ulici. Ako neskôr pri vykonávaní potrebných úkonov vyšlo najavo, policajti zadržali muža bezprostredne po tom, ako sa mal dopustiť štyroch trestných činov," konštatovala Hrášková.

Políciu kontaktovala obyvateľka Znievskej ulice potom, čo v súčasnosti obvinený muž zazvonil pri vchode obytného domu a predstavil sa jej ako policajt. Od ženy žiadal, aby ho vpustila do vchodu, lebo preveruje vykrádanie motorových vozidiel. Keďže žena na ulici služobné motorové vozidlo nevidela, zavolala na linku 158.

Policajti prepátrali aj okolie a zistili, že na Znievskej ulici sa nachádza poškodený Ford Galaxy. Majiteľ vozidla uviedol, že mu v aute chýba kufrík s pracovným náradím a na sedadle sa nachádza nožík, ktorý mu nepatrí. Následným preverovaním policajti zistili, že nôž patrí obvinenému.

Hliadka muža eskortovala na príslušné oddelenie. Pri jeho umiestňovaní do cely pre predvedené osoby sa medzi vecami, ktoré muž vydal, nachádzal aj papier, v ktorom bola zabalená biela kryštalická látka. Podľa predbežných výsledkov znaleckého posudku ide o metamfetamín.

Zaistené množstvo látky zodpovedá jednej obvykle jednorazovej dávke drogy. Medzi mužovými vecami sa nachádzali aj doklady od osobného motorového vozidla s poznávacími značkami Českej republiky. Vozidlo Škoda Roomster našli policajti poškodené na Tematínskej ulici.

Poškodením vozidiel a odcudzením vecí vznikla majiteľom škoda vo výške viac ako 800 eur. Poverený príslušník Policajného zboru už spracoval aj podnet na návrh väzobného stíhania obvineného muža. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri roky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu