Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nešťastný Alexander (22): Za požiar v pivnici mu hrozí 10 rokov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Obvineniu z trestného činu všeobecného ohrozenia čelí Alexander (22) z Bratislavy, ktorý podľa doterajších zistení v januári a v júli zapálil pivničné priestory bytového domu na Mierovej ulici v Bratislave. Informovala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

V prvom prípade podpálil obvinený 10. januára krátko pred polnocou jednu z pivničných kobiek. Požiar poškodil kobku, veci v nej, ako aj susediace pivničné kobky a izolácie potrubia inštalačných rozvodov. Majiteľke spôsobil škodu za približne 300 eur. Spoločenstvu vlastníkov bytov vznikla škoda 880 eur.

Podobný skutok spáchal aj v utorok 2. júla niekoľko minút pred 3:00. V tomto prípade zhorelo v pivničných priestoroch niekoľko drevených pivničných kobiek a obal izolácie potrubia inštalačných rozvodov. Zadymenie takisto poškodilo maľby stien spoločných priestorov, vstupné dvere do pivnice ako aj plynové inštalačné potrubie. Škoda zatiaľ nebola vyčíslená. 

Bratislavský vyšetrovateľ spracoval v tomto prípade pre prokurátora podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do vyšetrovacej väzby. Na rozhodnutie sudcu čaká mladík v cele policajného zaistenia, pričom v prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu