Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Opitý vodič chcel uplatiť policajtov: Ponúkal im 200 eur!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Na peňažný trest dvesto eur za podplácanie policajtov odsúdil dnes samosudca Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici inžiniera Jozefa Molnára z Košíc.

Molnár ponúkal policajtom peniaze, ak nebudú riešiť jazdu pod vplyvom alkoholu. Policajti Molnára ako vodiča BMW kontrolovali 21. novembra minulého roku pred 2. hodinou v noci v Košiciach. Keď chceli zistiť, či nepožil alkoholické nápoje, opýtal sa ich, či sa to nedá riešiť ináč a ponúkol im sto eur.

Hoci mu hliadka vysvetlila, že tým sa dopúšťa protiprávneho konania, svoju ponuku zvýšil najprv na päťsto a potom na tisíc eur, ak vec vyriešia dohovorom. Peniaze ponúkal policajtom aj pri eskortovaní po odbere krvi, kde mu namerali viac ako tri promile.

Molnár tým spáchal prečin podplácania verejného činiteľa. Skutok priznal a oľutoval. S prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry uzavrel dohodu o vine a treste, ktorú sudca schválil. Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá.
Ak Molnár peňažný trest úmyselne nezaplatí, pôjde do väzenia na dva mesiace. Po zaplatení trestu sa na odsúdenca hľadí, akoby nebol trestaný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu