Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Nové fakty o poprave košického podnikateľa (†41): Takto dolapili údajného vraha!

V tomto luxusnom BMW vrah prevážal Farkašovo telo Zobraziť galériu (2)
V tomto luxusnom BMW vrah prevážal Farkašovo telo (Zdroj: police.hu)

BUDAPEŠŤ - Brutálna vražda, aká na Slovensku nemá obdoby! Maďarská polícia už má v rukách údajného vraha košického veľkopodnikateľa Barnabáša Farkaša (†41), ktorého telo minulý týždeň našli zahrabané v lese pri Bohdanovciach. Je ním 21-ročný Patrik R. zo Slovenska, ktorého dolapili po tom, čo havaroval Farkašovým BMW X6 a snažil sa ujsť. Detaily surovej vraždy dnes na spoločnej tlačovej besede prezradili šéf polície Boršodsko-abovsko-zemplínskej župy Csaba Vereckei a šéf košickej krajskej polície Juraj Bukuš.

Podozrivý Slovák zavraždil šéfa košického obchodného centra v jeho rodinnom dome v maďarskom Tornyosnémeti. Telo rozštvrtil a naložil ho do podnikateľovho luxusného BMW X6, s ktorým ho previezol cez hranice a zahrabal v lese pri Bohdanovciach. Pri maskovaní mŕtvoly si dal poriadne záležať, Farkaša zakopal až do meter hlbokého provizórneho hrobu. Na aute sa potom pokúšal dostať späť do Maďarska, no  práve v dedine, kde Košičana brutálne zavraždil, vrazil do zvodidiel a ušiel.

V havarovanom aute našli stopy krvi.
Zobraziť galériu (2)
V havarovanom aute našli stopy krvi.  (Zdroj: police.hu)

Maďarská polícia neskôr objavila už len prázdne havarované auto s otvorenými dverami, v ktorom boli stopy krvi. BMW so slovenským EVČ preverili a v spolupráci s policajtmi košického kraja zistili, že jeho majiteľ je nezvestný. V jeho dome následne obete objavili kriminalisti stopy po bitke a krvi a vtedy sa objavilo podozrenie, že došlo k vražde.

Na polícii sa neskôr sám prihlásil podozrivý Patrik ako svedok, ktorý pozná nezvestného košického podnikateľa, vo výpovedi sa však viackrát zamotal a napokon sa k činu priznal. Zadržali ho v Sátoraljaújhelyi a dnes súd rozhodne o jeho vzatí do väzby. "Podľa aktuálne dostupných údajov 21-ročný podozrivý v noci z 5. júna 2013 fyzicky napadol svoju obeť tak, že tá na následky zranení vo svojom dome v Tornyosnémeti zomrela," uviedla maďarská polícia. Prokuratúra teraz rozhodne o tom, či trestné stíhanie bude prebiehať v Maďarsku, alebo na Slovensku.

Šéf košického obchodného centra Barnabáš Farkaš býval už dlhšie v maďarskom Tornyosnémeti v rodinnom dome, ktorý mal obklopený vysokým betónovým plotom. Podľa miestnych žil samotárskym životom a za krátky čas sa dostal k veľkým peniazom, za ktoré si kupoval luxusné veci.

Na webe košického obchodného centra sa po prepuknutí otrasného prípadu objavilo oznámenie, v ktorom sa kolegovia lúčia s Farkašom. "Obchodné centrum Cassovia je tu pre vás už trinásť rokov. Posledné roky ho so zanietením, rozvahou, ale hlavne láskou riadil pán Mgr. Barnabáš Farkaš. Tragickou udalosťou však pán riaditeľ prišiel o život vo štvrtok 6. júna 2013," píše sa na stránke. Motív vraždy, ktorá na Slovensku podľa košického policajného riaditeľa nemá obdoby, zatiaľ ostáva záhadou.

Zadržanie údajného vraha košického podnikateľa

Zadržanie údajného vraha

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu