Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Štefan zavraždil a zneužil Veroniku (†12): Odsedí si 24 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Za minuloročnú vraždu a sexuálne zneužívanie 12-ročného dievčaťa v obci Boťany (okr. Trebišov) si obvinený Štefan B. (1966) odpyká vo väzení 24 rokov. Vyplýva to z dohody o vine a treste medzi prokurátorom a obvineným, ktorú dnes schválil senát okresného súdu Košice I.

"Súd uložil obvinenému úhrnný trest odňatia slobody v trvaní 24 rokov so zaradením do ústavu na výkon trestu s maximálnym stupňom stráženia. Ďalej súd uložil obvinenému ústavné ochranné sexuologické liečenie a trojročný ochranný dohľad," informovala hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová. Rozsudok je právoplatný.
      
K zneužitiu maloletej Veroniky došlo vlani v októbri v izbe rodinného domu v Boťanoch. Podľa vyšetrovania dievča Štefanovi B. z okresu Trebišov hovorilo, že o tom povie v škole. Páchateľ ju následne udieral päsťami do tváre, čím jej spôsobil smrť. Bezprostrednou príčinou smrti bol ťažký poúrazový opuch mozgu pri vnútrolebečnom poranení po opakovanom tupom poranení hlavy. Telo nebohej našli policajti počas pátrania po nej 20. októbra za rodinným domom pod kopou záhradného odpadu, zabalené do jutového vreca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu