Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Lenka (22) druhovi prebodla srdce aj pečeň: Chcela som ho len postrašiť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikia.com)

KOŠICE - Dieťa prišlo o otca, matka o slobodu. Mladej mamičke Lenke (22) z Košíc hrozí, že celý zvyšok života strávi za mrežami. A to len preto, že v lete minulého roka chcela trochu postrašiť jej násilného druha Jána (†26). "Strašenie" sa jej však vymklo spod kontroly a čepeľ noža, ktorým Janovi hrozila, skončila v jeho srdci. Druh jej vykrvácal pred očami a bola obvinená z vraždy. Dodnes však zaryto tvrdí, že šlo o nešťastnú náhodu. Informoval o tom denník Korzár.

Tragédia sa odohrala vlani v júli za dverami prízemného bytu na ulici Trieda SNP v Košiciach po tom, čo sa medzi mladými rodičmi strhla hádka. Ján, ktorý mal čoskoro nastúpiť do väzenia, sa mal družke Lenke dokonca vyhrážať smrťou. "Pohrozil, že ak si nájdem iného, kým bude vo výkone trestu, tak ma zabije," spomína si na osudný deň Lenka.

Po spŕške nadávok a vyhrážok vraj vzal z kuchyne nôž a začal s ním mávať pred družkou. Po chvíli ho odložil na barový pult, no Lenke sa naďalej vyhrážal smrťou a podľa jej slov ju aj niekoľkokrát udrel po tvári. Dievčina dostala strach a tentoraz vzala do ruky nôž ona. Druhovi ním uštedrila smrteľnú ranu. „Pamätám si, ako som sa zahnala na Jánovu pravú ruku, ktorou na mňa útočil. Vtedy som ho nešťastne zasiahla,“ rozpamätala sa.

Jedným, no silným bodnutím Lenka druhovi prepichla srdce a špička čepele zasiahla aj pečeň. Mladík po rane do srdca spadol na zem. Družka mu nôž z tela vytiahla a na ranu priložila obväz, no keď neprestával krvácať, zavolala záchranárov. Skôr ako dorazili, odhodila zakrvácaný obväz aj nôž do smetného koša, no vraj nie preto, aby ich skryla. "Bolo to zo stresu," tvrdila.

Viacerí svedkovia stoja na družkinej strane a tvrdia, že Ján jej ubližoval už aj v minulosti. Často sa hádali a holdovali alkoholu. Aj v osudný deň popíjali, Lenke po čine namerali vyše 4 promile. Podľa psychiatrov je emočne labilná a má sklony k impulzívnemu konaniu. Jej skratový čin podľa znalcov ovplyvnil aj fakt, že jej hrozila strata strechy nad hlavou. Po tom, čo by Ján nastúpil do väzenia, by totiž musela byt aj s 8-mesačným synčekom opustiť.

Hoci Lenka si stojí za tým, že konala v sebaobrane, prokurátor s tým nesúhlasí a k dohode o vine a treste nedošlo. Prípad odstúpil Okresnému súdu Košice I., no presný termín určený nebol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu