Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zbesilá naháňačka: Policajti strieľali na bývalého futbalového reprezentanta!

Eduard H. sa vraj po zadržaní čudoval, prečo ho polícia nepozná.
Eduard H. sa vraj po zadržaní čudoval, prečo ho polícia nepozná. (Zdroj: tasr, sita, topky.sk)

NITRA - Trojčlenná posádka Peugeotu, ktorá sa v stredu v Nitre snažila vyhnúť policajtom únikom, mala zaujímavé zloženie. Okrem mladého vodiča Atillu (21) z Pohraníc v aute sedeli aj dvaja bývalí hráči FC Nitra Eduard H. (34) a Imrich F. (26). Zbesilú naháňačku po dvadsiatich minútach ukončila až streľba.

Približne o 21.30 hodine zbadla hliadka PMJ na Napervillskej ulici auto, ktoré malo rozsvietené hmlovky. Policajti sa rozhodli Peugeot 407 zastaviť a skontrolovať. Na výzvu výstražným svetelným znamením „STOP“  však vodič nereagoval a unikal smerom na Zlaté Moravce.

Na križovatke ulíc Chrenovská a Trieda Andreja Hlinku pritom prešiel na červenú a predchádzal iné vozidlá cez dvojitú plnú čiaru,“ uviedla nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Vodič nereagoval na viaceré výzvy policajtov, preto použili najskôr dva a následne tri varovné výstrely do vzduchu. Ani po nich však Peugeot nezastavil. Ďalšia strela už bola mierená na vozidlo. Po zásahu auto zastalo a vystúpili z neho traja muži.

Počas zatýkania mladíci vykrikovali, aby na nich neboli policajti tvrdí, pretože sú futbalisti, ktorí reprezentovali Slovensko. "Keď sa otočím, tak ma všetci poznajú, len títo policajti ma nepoznajú," povedal podľa portálu noviny.sk jeden zo zadržaných.

Auto riadil 21-ročný Attila z Pohraníc. „Po zásahu vozidla výstrelom bol vodič zranený, preto mu bola na mieste poskytnutá prvá pomoc a privolaná lekárska služba,“ uviedla Čuháková. Vodič sa podrobil dychovej skúške, ktorá odhalila jednu z príčin  jeho nebezpečného úniku pred policajnou hliadkou. Prístroj mu nameral 0,67 mg alkoholu na liter vydýchnutého vzduchu, čo je v prepočte 1,40 promile.

Druhou príčinou bol zrejme fakt, že mladík má od augusta minulého roku Okresným súdom v Nitre uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na 72 mesiacov. Dvaja spolujazdci, Imrich z Pohraníc a Eduard z Nitry, zranenia neutrpeli. Išlo pri tom o bývalých futbalistov FC Nitra, Eduard H. bol kedysi aj reprezentantom Slovenska do 21 rokov.

"Poverený policajt začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci pre trestné činy ohrozovania pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia," doplnila Čuháková. V prípade dokázania viny hrozí Atillovi trest odňatia slobody na dva roky.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu