Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Roztržka v bratislavskej nemocnici: Agresivita, vulgarizmy a zranená sestrička!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Lekárom Univerzitnej nemocnice Bratislava sa v noci z nedele na pondelok dostal do rúk poriadne agresívny a nezvládnuteľný pacient, ktorý sa im za poskytnutú pomoc odvďačil po svojom. Na personál nemocnice spustil spŕšku vulgarizmov, ktoré ukončil útokom na nič netušiacu zdravotnú sestričku. Tá sa zo zranení bude spamätávať vyše mesiaca.

K incidentu došlo z nedele na pondelok v bratislavskej nemocnici na Mickiewiczovej ulici, kam sanitka priviezla poraneného a poriadne zúrivého Bratislavčana Michala. "Pacient sa mal  správať  počas celej doby vyšetrenia mimoriadne agresívne a vulgárne," uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. Keď si spŕškou nadávok smerujúcich na personál nemocnice dostatočne nevybil zlosť, prešiel k fyzickému útoku.

"Keď zdravotná sestra otvorila dvere do ambulancie, podľa doterajších zistení mal k nej  pacient priskočiť zozadu, naraziť do nej a rukou jej vykĺbiť  a poraniť prst na ruke," dodala Kurucová. Sestričke tým spôsobil zranenia s dobou liečenia 42 dní. Lekári napokon agresora Michala ošetrili a odovzdali rovno do rúk policajtom, ktorí mu nasadili putá a odviedli ho na policajné oddelenie.

Po vypočutí ho však prepustili a incident naďalej prešetrujú. "Vec je naďalej v štádiu vyšetrovania, pričom policajti robia všetky potrebné úkony smerujúce k objasneniu tohto činu," uviedla Kurucová s tým, že vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu ublíženia na zdraví. Ak by vinu Michalovi dokázali, hrozí mu až 10-ročný trest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu