Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zlodej rekordér: Erik (27) bral byty rad radom, za pár mesiacov 22 vlámaní!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LUČENEC - Nemá ani 30, no už stihol okradnúť takmer pol okresu! Nie veľmi chvályhodným triumfom sa môže pochváliť len 27-ročný Erik z Lučenca, ktorý má vo svojom mladom veku na konte už takmer tri desiatky zločinov. Väčšinou vlámačky podnikal nie len vo svojom rodnom meste, ale aj v susednom Česku, kde už bol za ne dvakrát odsúdený. Podobný osud ho neminie ani doma.

Erikova neslávna povesť sa začala vyvíjať už v roku 2011, keď v priebehu troch mesiacov (jún, júl, august) kradol až 18-krát. Jeho terčom sa stali rôzne objekty v Lučenci, Haliči, Podrečanoch, ale aj v Lehôtke. Mladý zlodejíček sa nezameriaval len na byty, bral to rad radom. "Išlo o vlámanie do bytov, rôznych predajní, pohostinstiev, kancelárií, kotolne, ambulancie v nemocnici, unimobuniek, do obecného úradu, materskej školy a do pivníc," uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Pri týchto 18 vlámačkách narobil škody za približne 43 tisíc, môžu sa však vyšplhať aj oveľa vyššie. Pred trestom sa Lučenčan vyhýbal a neskôr ušiel do susedného Česka, kde v kriminálnej činnosti pokračoval. "V minulosti bol už 5 krát súdne trestaný, z toho 2 krát v Českej republike," dodala Faltániová.

Po tom, čo si odsedel trest u susedov, vrátil sa späť do rodného Lučenca, kde pred mesiacom udrel opäť. "V marci 2013 (5.3. a 25.3.) sa vlámal do dvoch bytov v Lučenci na Partizánskej ulici a na ulici J. Wolkra a taktiež do bytu v Tomášovciach na Družstevnej ulici (26.3.)," informovala hovorkyňa s tým, že naposledy vyčíňal minulý utorok (4.4.), kedy sa vlámal do ďalšieho bytu na Cintorínskej ulici. Vyzbierané trofeje z bytov Erik rozpredal. Majiteľom spôsobil škodu za 8205 eur.

Policajtom sa rekordmana nakoniec podarilo zadržať v sobotu (6.4.) a umiestnili ho do policajnej cely, kde čaká na vydanie do väzby. Za pestrý zoznam zločinov mu teraz hrozí až 10 rokov za mrežami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu