Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Zdrvujúci koniec veľkého pátrania pri Trebišove: Telo dievčatka (†4) našli v nádrži!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

TREBIŠOV - Zomrela aj posledná nádej. Rodičia a príbuzní malého dievčatka (4) zo Zemplínskej Teplice do poslednej chvíle verili v zázrak. Keď ich ratolesť v pondelok večer zmizla spred domu, ani v tom najhoršom sne ich nenapadlo, že by sa už domov nikdy nevrátila. V noci z utorka na však všetky ich nádeje vyhasli, keď z mrazivých vôd miestnej požiarnej nádrže vytiahli už len jej bezduché telíčko.

Malú škôlkarku hľadali rodičia, policajti aj tri desiatky miestnych obyvateľov. Od pondelka večera, kedy odišla spred domu, kde sa hrala, prečesávali celé okolie. V lese, kam ju údajne túlavé nôžky zaviedli, nebola. Napriek tomu, že s pokročilou hodinou klesala teplota pod bod mrazu, všetci do poslednej chvíle verili, že dievčatko sa nájde živé a zdravé.

Aj posledná nádej však vyhasla na druhý deň krátko pred 6:00 pri vodnej nádrži na Požiarnickej ulici. "Počas pátracej akcie bolo telo maloletej nájdené bez známok života o 05,55 hod. vo vode v požiarnej vodnej nádrži na ulici Požiarnickej v obci Zemplínska Teplica," uviedol košický policajná hovorca Alexander Szabó. Malej škôlkare už nedokázali pomôcť.

Privolaná lekárka nezistila cudzie zavinenie, dievčatko zrejme do nádrže nešťastne spadlo a utopilo sa, detaily budú známe až po pitve. "Ako príčinu smrti uviedla smrť utopením a nariadila vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu," dodal Szabó. Polícia už v súvislosti s hroznou tragédiou začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu