Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

To je úlovok: Odhalili falošnú obuv a textil za 2,5 milióna eur!

Trnavskí colníci odhalili v uplynulých dňoch na colných úradoch v Dunajskej Strede a v Brodskom falošnú  obuv a textil za vyše 2,5 milióna eur Zobraziť galériu (3)
Trnavskí colníci odhalili v uplynulých dňoch na colných úradoch v Dunajskej Strede a v Brodskom falošnú obuv a textil za vyše 2,5 milióna eur (Zdroj: Colný úrad Trnava)

TRNAVA - Trnavskí colníci odhalili v uplynulých dňoch na colných úradoch v Dunajskej Strede a v Brodskom falošnú obuv a textil za vyše 2,5 milióna eur. Zásielky smerovali z Poľska a Číny do Maďarska a na český trh.

V prvom prípade našli v dvoch kontajnerových zásielkach v Dunajskej Strede 32.393 párov obuvi s reprodukciou ochrannej známky Adidas a 5772 párov obuvi označenej ochrannou známkou dizajnu Crocs. Pri tovare vzniklo podozrenie z porušovania práva ochrany duševného vlastníctva.

Trnavskí colníci odhalili v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Colný úrad Trnava)

Odhadovaná škoda, ktorá by vznikla majiteľom ochranných známok predajom zaistenej obuvi na trhu ako originálnych výrobkov bola vyčíslená na 1,062 milióna eur. Dnes o tom dnes informovala hovorkyňa Colného úradu v Trnave Iveta Švárna.

Na pobočke v Brodskom išlo o zásielku, z ktorej bolo zaistených 22.445 kusov textilu. Išlo prevažne o detské súpravy, dámske teplákové súpravy, pánske mikiny a bundy označené reprodukciami ochranných známok Monster, Burberry, Hello Kitty, Cars a Camp David. Odhadovaná škoda je vyčíslená na 1,486 milióna eur.

Trnavskí colníci odhalili v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Colný úrad Trnava)

"Colné predpisy umožňujú finančnej správe zaistený tovar zničiť alebo bezodplatne poskytnúť na humanitárne účely, avšak až po splnení zákonom stanovených kritérií," dodala Švárna.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu