Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Rozruch pre nič: Bratislavčan nechcel ísť k lekárovi, hrozil, že postrieľa záchranárov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Praskli mu nervy. Obyvatelia jednej z bytoviek na Povrazníckej ulici v Bratislave dnes spolu so záchranármi a policajtmi zažili naozaj rušné ráno. Rozzúrený muž (48) sa tam vyhrážal, že zastrelí seba aj záchranárov, ak sa k nemu priblížia. A to všetko len preto, že nechcel ísť na lekárske vyšetrenie.

Policajtov na miesto zavolali záchranári, ktorým sa Bratislavčan (48) vyhrážal streľbou. Odmietal s nimi totiž odísť na lekárske vyšetrenie. "Volal svojej všeobecnej praktickej lekárke s tým,  že na vyšetrenie sa nedostaví a v prípade, ak pre neho prídu pracovníci RZP, tak bude strieľať a zabije aj seba," uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Policajti neskôr zistili, že ide o známu firmu, a že mužovi už v minulosti boli odobraté zbrane, keď nimi ohrozoval susedov. Na miesto dorazil aj vyjednávač, ktorý Bratislavčana nakoniec prehovoril, aby dvere do bytu otvoril. Keď policajti vošli dnu, držal v ruke nôž, a tak ho vyzvali, aby ho odhodil.

Agresívny muž však nereagoval a muži zákona tak museli použiť silu. "Muž na výzvy nereagoval a tak policajti z dôvodu ochrany životov a zdravia ľudí použili oprávnenie v zmysle ustanovení zákona o PZ- hmaty, chvaty a údery sebaobrany, pričom prišlo k pádu osoby a zraneniu v oblasti hlavy," dodala Kurucová s tým, že muž pri tomto zákroku utrpel zranenie hlavy, s ktorým bol prevezený do nemocnice.

Nebezpečný muž bol navyše pod vplyvom alkoholu a pri jeho prevoze museli záchranárom asistovať aj policajti. Zranený Bratislavčan je momentálne v jednej z bratislavských nemocníc.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu