Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Nezodpovednosť: Ani zlé počasie nebránilo opitým šoférovať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/ŽILINA - Napriek nepriaznivému počasiu, ktoré vládlo na cestách uplynulý víkend, niektorým vodičom pojem zodpovednosť zrejme nič nehovorí. Pod vplyvom alkoholu prichytili až osem šoférov.

Takmer 2,30 promile nafúkal 27-ročný vodič Citroënu Xsara Picasso, ktorý havaroval v Dolnom Kubíne. Po prejazde zákrutou narazil do odstaveného Peugeotu 308, informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová. Škody sa vyšplhali na zhruba 5 000 eur.

Päťdesiatjedenročný Martinčan zase úradoval v uliciach Martina. V križovatke so Záturčianskou ulicou neprispôsobil rýchlosť, vybehol na deliaci ostrovček a narazil do semaforu. Pri dychovej skúške mu namerali v prepočte 2,94 promile, škody odhadli na 4 500 eur. V noci zo soboty na nedeľu zastavila hliadka v katastri obce Belá vodiča Mazdy. Dvadsaťročnému mladíkovi namerali 1,52 promile.

V Demänovskej doline zasa 38-ročný vodič Seatu Alhambra nafúkal 1,50 promile. V obci Olešná kontrolovali policajti vodiča Fabie a namerali mu 1,98 promile, v Trstenej vodič Octavie nafúkal 1,56 promile a v obci Kunerad 30-ročnému vodičovi Felicie zistili 1,19 promile.

Podgurážený vodič nezvládol riadene v Žiline. Na Závodskej ceste neprispôsobil rýchlosť, zišiel na krajnicu a narazil do zábradlia a steny budovy. Policajti mu namerali 1,44 promile.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu