Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Sadli si za volant opití: Žena nafúkala dve promile, muž vyše 2,6!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SKALICA/PRIEVIDZA - Opitá žena si sadla za volant, teraz čelí obvineniam z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Dvadsaťpäťročnú Skaličanku na Fiate zastavili policajti v nedeľu na Športovej ulici v Skalici.

Ako informoval trnavský policajný hovorca Michal Hanus, pri dychovej skúške jej namerali 1,88 promile a opakovanou skúškou až 2 promile. Obvinenej žene v prípade dokázania viny hrozí až ročný trest.

Obvineniam z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky čelí aj 29-ročný muž z Prievidze. Cez víkend ho kontrolovali policajti na Nábrežnej ulici v meste. Ako informoval trenčiansky policajný hovorca Pavol Kudlička, vodič Fordu nafúkal 1,26 mg/l alkoholu v dychu, čo je až 2,63 promile. V prípade dokázania viny mu hrozí trest až na jeden rok.

Ďalší opitý vodič havaroval v nedeľu večer pred obcou Krásnohorské Podhradie v okrese Rožňava. Vozidlo značky Mercedes Benz C230 viedol podľa polície 36-ročný Rožňavčan o 19.15 h v smere od obce Lipovník, keď zišiel mimo spevnenú časť vozovky. Narazil pritom do zvislej dopravnej značky a následne do betónového priepustu. "Rožňavskí policajti vodiča zadržali a podrobili dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,54 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 3,21 promile. Vodič už čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu hrozí až jeden rok vo väzení," informovala dnes košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu