Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Bratia (21) z Považskej Bystrice: Vydierali muža, hrozí im 10 rokov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MYJAVA – Policajný vyšetrovateľ z Nového Mesta nad Váhom obvinil v sobotu 15. decembra dvoch 21-ročných bratov z Považskej Bystrice zo zločinu vydierania a z prečinu poškodzovania cudzej veci spáchaný formou spolupáchateľstva. V Myjave rozbili drevenými násadami sklá na automobile, vyhrážali sa a zranili 30-ročného muža a zobrali mu peniaze. Hrozí im až desaťročné väzenie.

Ako informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, obvinení 11. decembra vo večerných hodinách začali v Myjave drevenými násadami udierať do sklenených výplní automobilu značky VW Passat. Jeho vodič sa snažil s automobilom odísť, násilníci však rozbili predné sklo, poškodili spätné zrkadlo a lištu zadných dverí.

"Popritom sa vyhrážali zabitím jemu a jeho rodine. Obvinení sa snažili muža vytiahnuť z auta, pričom mu poranili ruku. Násilníci sa ho následne pokúsili zraziť druhým vozidlom, ktoré mali v blízkosti pristavené. Poškodenému a vystrašenému mužovi ešte poslali na mobilný telefón niekoľko výhražných správ. Z vozidla mu odcudzili peňaženku s hotovosťou 1000 eur. Poškodením vozidla vznikla lízingovej spoločnosti škoda 8000 eur," uviedla Antalová s tým, že napadnutý muž nepotreboval lekárske ošetrenie.

Novomestským policajtom sa v krátkom čase od útoku podarilo agresívnych bratov odhaliť a obviniť. Kriminalisti vykonali domové prehliadky a taktiež prehliadky nebytových priestorov u obvinených. "Našli pri nich boxery, bejzbalové pálky, poplašné a plynové pištole. Všetky zaistené veci sú dôležité pre trestné konanie," uzavrela Antalová. Zdôraznila, že obom hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu