Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Luxusný úlovok prievidzských autičkárov: V Rakúsku kradli len tie najdrahšie!

Na výbere áut si dali záležať Zobraziť galériu (6)
Na výbere áut si dali záležať (Zdroj: polícia)

PRIEVIDZA – Policajti stopli mastný kšeft! Roman (46) a Jaro (45) z Prievidze sa niekoľko mesiacov živili ako autičkári v susednom Rakúsku. Do nelegálneho vozového parku si však nedovážali hocijaké, ale len tie najluxusnejšie autá značiek Mercedes, Porsche, Audi a iné. Všetky prepychové autá však nedávno skončili v rukách polície a prievidzskí autičkári za mrežami. Tam môžu po vynesení rozsudku stráviť až päť rokov.

Od augusta do konca novembra Jaroslav na svojom dvore ukrýval Škodu SuperB a Ford Focus, ktoré boli odcudzené v Rakúsku. Po dohode s Romanom mal k autám vybaviť potrebné doklady, vďaka ktorým by ich mohli prihlásiť na Slovensku.

Všetky falošné papiere však skončili v rukách polície. „Pri domových prehliadkach, aj prehliadkach v nebytových priestoroch zaistili okrem vozidiel pochádzajúcich z trestnej činnosti aj rôzne listinné a iné dôkazy dôležité pre trestné konanie,“ informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

 

Luxusný úlovok prievidzských autičkárov:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: polícia)

 

Okrem spomínaných dvoch však bolo v Rakúsku ukradnutých aj ďalších 15 nových luxusných áut značiek ako napr. Mercedes, Porsche alebo Audi. „Všetky zaistené vozidlá boli nové, vyrobené v roku 2012. Škoda na odcudzených zaistených motorových vozidlách bola predbežne vyčíslená  na minimálne  500.000 €,“ dodala Antalová.

Trenčianski kriminalisti v spolupráci s rakúskou políciou naďalej vyhodnocujú dôkazy a je možné, že  budú obvinení aj ďalší. Jaroslav a Roman sú už vo väzbe. „Vyšetrovateľ PZ z Prievidze obvinil 45-ročného Jaroslava a 46-ročného Romana z Prievidze z prečinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti,“ povedala hovorkyňa. Ak im dokážu vinu, hrozí im až 5-ročné väzenie.

 

Luxusný úlovok prievidzských autičkárov:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: polícia)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu