Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Súd s vrahom (29) zo Šale odročili: Pred pojednávaním začal krvácať

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TRNAVA - O návrhu prokuratúry na vzatie do väzby Zdenka Sz., ktorý v sobotu v Šali napadol čínsku rodinu a na smrť dobodal 21-ročného Číňana, chce príslušný sudca Okresného súdu v Trnave rozhodovať v stredu ráno. Dnes mu to neumožnil zdravotný stav obvineného, ktorému pred vstupom do pojednávacej miestnosti začala krvácať zranená noha.

Privolaní záchranári ho po ošetrení v budove súdu previezli do nemocnice. ,,Sudca stanovil termín neverejného zasadnutia o návrhu na vzatie do väzby obvineného na stredu 28. novembra o 8:15 za predpokladu, že sa zlepší jeho zdravotný stav,“ informoval hovorca Krajského súdu v Trnave Martin Kulíšek.

Zdenka Sz. z Tešedíkova polícia obvinila z obzvlášť závažného zločinu vraždy, zločinu obmedzovania osobnej slobody, zločinu lúpeže a prečinu porušovania domovej slobody. V prípade uznania viny súdom mu hrozí trest odňatia slobody na 15 – 20 rokov. Pred sudcu ho dnes priviezla eskorta z novozámockej nemocnice, tamojší ošetrujúci lekár sudcovi dopoludnia potvrdil, že je schopný absolvovať výsluch. Na chodbe súdu sa mu však obnovila rana na nohe, zasahovať museli záchranári. Obvineného napokon pripútali k nosidlám a naložili do sanitky. Nikto zo záchranárov sa k jeho zraneniu nechcel vyjadrovať.

Do domu na Rímskej ulici v Šali, kde býva čínska rodina, vošiel Zdenko Sz. a zviazal 47-ročného otca a jeho 21-ročného syna. Potom, čo sa synovi podarilo vyslobodiť, ho páchateľ štyrikrát bodol. Keď to videla jeho matka, v šoku vyskočila z okna. S poranením nohy a v zlom psychickom stave skončila vo Fakultnej nemocnici v Nitre. Mladý Číňan zraneniam po prevoze do nemocnice podľahol.

Otec prenasledoval útočníka so zbraňou v ruke a v uličke pri dome ho strelil do nohy. V súvislosti s tým začala polícia trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Zdenko Sz. z Tešedíkova bol údajne bývalým zamestnancom Číňanov, pracoval v ich obchode s odevmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu