Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Vojak Jaroslav (27) žije vďaka náhode: Chcel sa obesiť a vyskočiť z okna!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Záchrana prišla na poslednú chvíľu! Na drámu sa zmenilo pokojné štvrtkové ráno v sereďskej ubytovni, kde si zúfalý vojak Jaroslav (27) chcel vziať život. Slobodník sa zrejme najprv pokúšal o samovraždu v izbe, a keď sa mu to nepodarilo, chcel vyskočiť z okna ubytovne! Prípad rieši Vojenská polícia v Topoľčanoch.

Jaroslav pochádzajúci  z malej obce Soľ (okres Vranov nad Topľou) na východe Slovenska sa vo štvrtok ráno nedostavil do práce, a preto sa ho kolegovia vybrali hľadať. Keďže vedeli, že vojak býva v ubytovni na Kasárenskej ulici, ich prvé kroky viedli práve tam.

Po príchode na miesto ich čakal obrovský šok. Jaro stál v okne na poschodí a chystal sa skočiť dolu. Dozorný jednotky okamžite zalarmoval záchranárov.O 08:01 nám bol nahlásené, že 27-ročný muž v ubytovni na Kasárenskej ulici chce skočiť z okna a má stopy na krku ako po škrtení, povedal pre Topky hovorca záchranárov Boris Chmel. Zranenie na krku nasvedčovalo tomu, že mladý vojak sa zrejme pokúšal zabiť už predtým, ako sa postavil do okna.

V smutnom prípade úradoval aj alkohol. Ten Jarovi zrejme dodal odvahu k zúfalému kroku. Ako ďalej infromoval Chmel, záchranári opitého vojaka na mieste ošetrili a previezli do nemocnice v Galante. Štvrkový incident nám potvrdila aj hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Balleková. „Prípad rieši Vojenská polícia – vo veci prebieha skrátené vyšetrovanie,“ uviedla.

Presné príčiny Jarovho nepochopiteľného správania sú predmetom vyšetrovania. Ministerstvo sa k podrobnostiam o prípade nevyjadruje. „Až do jeho ukončenia nebudeme k veci poskytovať bližšie informácie,“ dodala Balleková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu