Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Školák Tomáš (14) bojuje o život: Pre silvestrovský úlet sa chcel obesiť!

Tomáš pred dvoma rokmi na ostrovských slávnostiach Zobraziť galériu (2)
Tomáš pred dvoma rokmi na ostrovských slávnostiach

PIEŠŤANY – Strach a stres ho premohol. Šokujúcej správe, ktorá obletela triedy základnej školy na Holubyho ulici v Piešťanoch, nechce nikto uveriť. Ich spolužiak a kamarát Tomáš (14) bojuje v piešťanskej nemocnici o život po tom, čo si naň sám siahol. A to len pre päť poškodených schránok, do ktorých počas silvestrovských osláv spolu s partiou hádzal petardy. Informoval o tom Piešťanský týždeň.

Silvestra deviatak oslavoval spolu s partiou, s ktorou sa zabával hádzaním pyrotechniky do schránok oproti obecnému úradu. Prípad malých výtržníkov začala riešiť polícia, čo bolo zrejme spúšťačom chlapcovho zúfalého kroku. „Polícia eviduje 5 poškodených schránok v obci. Vec prešetrujeme ako priestupok proti majetku,“ povedala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Tomáš zrejme nezvládol ťažkú situáciu, do ktorej sa dostal po chlapčenskom úlete a pokúsil sa spáchať samovraždu obesením. Školáka sa našťastie na poslednú chvíľu podarilo zachrániť, no v piešťanskej nemocnici naďalej bojuje o život. Chlapec leží na anesteziologicko-resuscitačnom oddelení, no jeho rodičia si neprajú, aby lekári o jeho stave informovali.

Podľa neoficiálnych informácii je však deviatak v umelom spánku. Podľa školskej psychologičky Tomáš nemá problém zaradiť sa do partie, no vzhľadom na jeho nízky vek niekedy  nedokáže správne vyhodnotiť svoje konanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu