Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Exmanželka o živote s útočníkom zo Šale: Vražedný nôž som mu kúpila na hodoch!

Nôž dostal útočník od exmanželky Dominiky Zobraziť galériu (2)
Nôž dostal útočník od exmanželky Dominiky (Zdroj: Vojtech Pec)

ŠAĽA - Pre obrovské dlhy sa mu zrútil svet. Zdeno Sz. (29) v sobotu vošiel do domu svojho bývalého živiteľa v Šali a surovým spôsobom zaútočil na jeho rodinu. Smutným výsledkom krvavej drámy je smrť syna Xinghe Zhana (†21), ktorého dobodal dlhým čiernym nožom. Ten mu asi pred dvoma rokmi kúpila bývalá manželka Dominika B. (25), ktorú ani v tom najhoršom sne nenapadlo, že ho neskôr použije ako vražednú zbraň! Spoveď o búrlivom živote s útočníkom poskytla denníku Plus jeden deň.

Zdeno išiel do domu Zhanovcov na istotu. Pre otca rodiny Qianga, ktorí v Šali vlastní dva obchody s textilom, už v minulosti pracoval, a preto sa domnieval, že doma majú väčšiu hotovosť. Peniaze mladík súrne potreboval, aby splatil svoje neúnosné dlhy, ktoré sa vyšplhali až na 15 tisíc eur.  Vzal preto do rúk nôž a rozhodol sa svoje problémy vyriešiť raz a navždy.

Vražednú zbraň, ktorú použil aj ako mučiaci nástroj na vymámenie peňazí od Zhanovcov, dostal ako darček od svojej bývalej manželky Dominiky B. „Skoro som odpadla, keď som uvidela na zemi nôž, ktorým dobodal mladého Číňana. Pred dvoma rokmi som ho Zdenkovi sama kúpila,“ prezradila šokovaná žena a dodala, že ju ani v tom najhoršom sne nenapadlo, že ho niekedy použije na tak otrasný čin.

 

Týmto nožom Zdeno dobodal mladého Xinghe
Zobraziť galériu (2)
Týmto nožom Zdeno dobodal mladého Xinghe  (Zdroj: Vojtech Pec)

 

 

Zdeno podľa nej nebol žiadne neviniatko. Vysoké dlhy, ktoré si narobil v zdravotnej a sociálnej poisťovni, ale aj v nebankovkách, boli vraj dôvodom ich častých hádok. Dominikine výčitky ho vytáčali až tak, že na ňu neváhal zdvihnúť ruku. „Keď sme spolu žili, často som mu dlhy vyčítala. Vtedy sa rozzúril a neraz ma škrtil,“ spomína na búrlivé chvíle s agresorom. Dominika sa preto s násilníkom asi pred štyrmi mesiacmi rozviedla.

 

Zdenova matka má však na jeho povahu úplne iný názor. Je to vraj mierumilovný a citlivý človek, ktorý  „by ani muche neublížil“. Pred dvoma týždňami bol vraj na operácii v Rakúsku kvôli krvnej zrazenine v hlave. „Neviem, či mu v hlave niečo neporušili,“ povedala zdrvená matka útočníka.

Presný motív krvavého vyčíňania polícia prešetruje a začala trestné stíhanie. „Polícia začala trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu a zločinu obmedzovania osobnej slobody,“ uviedla nitrianska hovorkyňa Božena Bruchterová a dodala, že za takýto čin hrozí až 20-ročný trest.

Do domu na Rímskej ulici, kde býva čínska rodina, vošiel Zdenko S. a zviazal 47-ročného otca s jeho 21-ročným synom. „Potom, čo sa synovi podarilo vyslobodiť, ho páchateľ štyrikrát bodol do krku, hrude a nôh,“ uviedla Bruchterová. Keď to videla matka, vyskočila z okna. So zlomenou nohou skončila vo Fakultnej nemocnici v Nitre. Psychicky sa zrútila. Mladý muž zraneniam po prevoze do nemocnice podľahol. Otec útočníka prenasledoval so zbraňou v ruke a v uličke pri dome ho strelil do nohy.  V nedeľu vypovedal 29-ročný Zdenko S. z Tešedíkova, ktorý napadol čínsku rodinu a tiež 47-ročný otec Qiang, ktorý páchateľa postrelil. Polícia v súvislosti s krvavou drámou zatiaľ nikoho neobvinila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu