Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V Liptovskom Mikuláši zadržali Čechov: Ukradli oblečenie za 5600 eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Polícia v Liptovskom Mikuláši zadržala a z krádeže obvinila štyroch Čechov, dvoch mužov vo veku 24 a 38 rokov a dve ženy vo veku 21 a 19 rokov, ktorým za krádež oblečenia v hodnote 5 600 eur v Liptovskom Mikuláši a Martine hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Ako ďalej informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, Česi v sobotu 17. novembra pricestovali na aute značky Volvo pred obchodný dom v Liptovskom Mikuláši. Mladší muž vošiel s čiernou cestovnou taškou do predajne so športovými potrebami, kde vložil do tašky tri dámske značkové lyžiarske bundy v hodnote 2 633 eur a z predajne bez platenia odišiel. Nastúpil do auta a spolu s ostatnými sa odviezol k ďalšiemu obchodnému domu.

Mladší z mužov opäť s cestovnou taškou vošiel do športovej predajne, vložil do nej dve dámske zimné bundy, päť kusov dámskych značkových tričiek a jedny značkové detské tenisky, všetko spolu za 1931,75 eura. Z predajne opäť odišiel bez platenia. V tom istom obchodnom dome išla do predajne s oblečením aj 21-ročná žena, taktiež s cestovnou taškou.

Vobchode do nej vložila desať dámskych riflí a hnedý šál, všetko za 412, 45 eura. Následne vošla do inej predajne s oblečením aj 19-ročná žena. Do cestovnej tašky postupne vložila 14 dámskych svetrov, jeden pár dámskych pletených rukavíc, spolu za 223,72 eura. Po ich zadržaní polícia zistila, že v sobotu 17. novembra štvorica kradla aj v obchodnom dome v Martine. Dvojica mužov vošla podľa polície do predajne so športovým oblečením s dvoma čiernymi cestovnými taškami. Do nich vložili štyri značkové zimné bundy za 399,96 eura.

Polícia navrhla vziať dvoch mužov a 21-ročnú ženu do väzby, 19-ročná obvinená žena je stíhaná na slobode. Polícia však nevylučuje, že obvinená partia mohla páchať trestnú činnosť aj na iných miestach. Na prípade polícia ďalej intenzívne pracuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu