Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Úplatnému lekárovi z Nitry hrozí basa: Rómom pomáhal zneužívať sociálne dávky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: photl.com)

NITRA – „Predával“ pn-ku. Priamo v ordinácii nitrianski policajti zadržali lekára Petra H., ktorý má byť podozrivý z brania úplatkov. Za peniaze mal svojím pacientom vypisovať práceneschopnosť , ktorí tak s jeho pomocou zneužívali sociálny systém. Úplatný doktor putoval rovno pred sudcu, ktorý ho poslal do väzby. Informovala o tom Tv JOJ.

Kariéra obvodného lekára zo sídliska Klokočina je zrejme na konci. To, že v putách nitrianskych policajtov skončil zrejme pre prijímanie úplatkov, potvrdili svedkovia. Do jeho ordinácie vraj pravidelne chodievali Rómovia, ktorým vypisoval práceneschopnosť, aby mohli čerpať sociálne dávky.

Podozrivého doktora po zadržaní predviedli pred súd. "Sudca rozhodol o vzatí obvineného Petra H. do väzby. Dôvodmi väzby sú podozrenie z ovplyvňovania svedkov a z pokračovania v trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková. Aký trest skorumpovaného doktora čaká, je zatiaľ nejasné.

Prípadom sa má zaoberať útvar Policajného prezídia. "V tomto prípade ide asi o 88 pacientov. Od jedného pacienta bral úplatok 50 alebo 100 eur," informovala hovorkyňa Prezídia PZ Andrea Dobiášová. Títo "pacienti“ boli dobrovoľne sociálne pripoistení čiže na základe toho si potom mohli uplatňovať nárok na vyplatenie nemocenských dávok vo výške 650 eur mesačne, po celý čas práceneschopnosti (maximálne však 12 mesiacov).

Podľa všetkého pôjde o podozrenie z trestného činu prijímania úplatku. Obvinenému lekárovi hrozí trest na tri až osem rokov a stíhaný je väzobne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu