Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Streľba a lúpež v humenskej večierke: Toto sú „žuvačkoví“ zlodeji!

Identikit humenských lupičov
Identikit humenských lupičov (Zdroj: polícia)

HUMENNÉ – Na rušnú noc, ktorú v sobotu zažila predavačka (26) jednej z humenských večierok, zrejme len tak skoro nezabudne. O celodennú tržbu ju pripravili dvaja neznámi lupiči, ktorí svoj úmysel najprv maskovali kúpou žuvačiek. Streľba a rozbitý regál mal dievčinu varovať, že nočný prepad myslia vážne a v strachu o život im vydala peniaze. Tváre lupičov sa jej po hroznom zážitku vryli do pamäti a policajtom sa tak podarilo vytvoriť identikity. Poznáte ich?

Keď sa vo dverách humenskej večierky v sobotu v noci objavili dvaja muži, nič nenasvedčovalo tomu, že o pár minút sa tam strhne hotová dráma. Neznámi lupiči si najprv od predavačky vypýtali žuvačky, a aby nepútali pozornosť, riadne ich aj zaplatili. Po tom však spustili svoj zlodejský plán. „Po zaplatení jeden z mužov povedal predavačke (26r.) aby vybrala zásuvku,“ uviedol prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Dievčina zlodeja odignorovala a preto sa rozhodol ukázať jej, že prepad myslí vážne. „Z oblečenia vybral krátku guľovú zbraň a vystrelil do tovaru v regáli za pultom,“ dodal hovorca. Guľka v stene a rozbitá fľaša predavačku presvedčili, že ide o naozajstnú lúpež a pokladňu otvorila.

Druhý zo zlodejov sa naklonil cez pult a zo zásuvky vybral všetky bankovky. Keď sa presvedčil, že pokladňa je úplne prázdna, obaja z predajne bez slova odišli. „Spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená na  najmenej 200.- Eur,“ uviedol Džobanik. Lupiči sa pri prepade nemaskovali, ani nepoužili rukavice. Za sobotný prepad im hrozí až 12 rokov za mrežami.

Polícia na základe popisu vytvorila identikity oboch páchateľov a žiada verejnosť, aby v prípade akýchkoľvek informácií, ktoré by viedli k stotožneniu páchateľov, prípadne k ich pobyte alebo pohybe, kontaktovali políciu na ktoromkoľvek obvodnom oddelení PZ alebo na známom telefónnom čísle 158.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu