Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Prekvapivé rozuzlenie kauzy z Kysaku: Kanibalizmus mŕtvemu Čurkovi (†42) nedokázali!

Údajný kanibal a jeho dve obete Zobraziť galériu (4)
Údajný kanibal a jeho dve obete

BRATISLAVA – Vyšetrovanie silne medializovanej kauzy z Kysaku je po roku a pol na konci. Údajný ľudožrút Matej Čurko (†42), ktorý brutálnym spôsobom zavraždil a pochoval Luciu Uchnárovú (†20) zo Sniny a Elenu Gudjákovú (†30) z Oravy, nemusel byť kanibalom!

Neslávne známy prípad údajného kanibala Mateja Čurka je uzavretý. Polícia po ukončení vyšetrovania obvinenie voči nemu zastavila. „Vyšetrovateľ obvinenie voči obvinenému pre neprípustnosť zastavil vzhľadom k tomu, že páchateľ zomrel,“ povedala pre Topky policajná hovorkyňa Denisa Baloghová.

Vraždu dvoch žien, ktoré neskonale túžili po smrti, už nebohému Čurkovi dokázali. „Znaleckým skúmaním z odboru súdneho lekárstva bolo jednoznačne preukázané, že tieto dve ženy boli zavraždené, pričom vykonané vyšetrovanie preukázalo, že páchateľom bol Matej Č.,“ dodala hovorkyňa.

 

Prekvapivé rozuzlenie kauzy z
Zobraziť galériu (4)

 

V médiách sa však objavovali šokujúce informácie o tom, že Lucia a Elena neboli prvé, ktoré sa s kysackým vrahom dohodli na bizarnej vražde. Polícia zvrhlíkovi na stopu prišla prostredníctvom Švajčiara, ktorý ju zalarmoval po tom, ako si s Čurkom dohodol stretnutie, na ktorom ho mal vrah najprv zabiť, a potom skonzumovať. Policajti však na vlak smerujúci do Kysaku posadili svojho agenta.

Keď údajný kanibal pochopil, že Švajčiar ho oklamal, spustila sa prestrelka, pri ktorej stihol postreliť jedného z kukláčov. Policajtom sa však Čurka podarilo zneškodniť a v nemocnici skončil s vážnymi zraneniami, ktorým 12. mája 2011 podľahol. Tajomstvo o svojich kanibalských chúťkach si tak vzal so sebou do hrobu. Polícia mu kanibalizmus ani rok a pol po vraždách nedokázala. „Vyšetrovanie nepreukázalo, že menovaný by bol páchateľom akéhokoľvek ďalšieho trestného činu, či už na území Slovenskej republiky alebo v zahraničí,“ uviedla Baloghová.

Počas vyšetrovania slovenská polícia spolupracovala aj s Talianskom, kam mali tiež podľa prvotných informácií siahať Čurkove vražedné plány. Fotografie jeho zahraničnej obete údajne boli medzi tými, ktoré poslal Švajčiarovi, keď ho "lákal" na Slovensko. Jej mŕtvolu našli v marci minulého roku v Ríme. Pri prehliadke tela sa zistilo, že Talianke chýba niekoľko orgánov. Slovenskí muži zákona však popierajú akýkoľvek súvis. „Po vzájomnej konzultácii nebol vytipovaný žiaden prípad na území Talianska, ktorého páchateľom by mohol byť Matej Č.“ informovala hovorkyňa.

 

Čurkove obete Elena a Lucia
Zobraziť galériu (4)
Čurkove obete Elena a Lucia

Prvá z obetí Lucia bola nezvestná od septembra 2010. Trpela depresiami a neúspešne sa pokúšala spáchať samovraždu. Verejnosť sa o nej dozvedela počas jedného z týchto pokusov, keď sa nahá odhodlávala ku skoku z výškovej budovy. Skončila na psychiatrii, odkiaľ ju však prepustili. Do hrobu jej "pomohol" až Čurko. Druhou obeťou kanibala bol Elena Gudjáková (†30) z Oravského Veselého, ktorej zrejme na druhý svet dopomohol podobným spôsobom.

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu