Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Tragédia v Novom Meste: Nehodu polícia vyšetruje ako všeobecné ohrozenie

Nehoda na sobotňajších pretekoch si vyžiadali dve obete
Nehoda na sobotňajších pretekoch si vyžiadali dve obete (Zdroj: TASR)

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM - Polícia dnes robí ďalšie procesné úkony, teda najmä výsluchy svedkov a poškodených sobotňajšej tragickej nehody na automobilových pretekoch Podjavorinský okruh v Novom Meste nad Váhom.

Vyšetrovateľka už začala trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia. Zatiaľ však stíhanie vedie vo veci, teda nie voči konkrétnemu človeku. "Až ďalšie vyšetrovanie ukáže, kto bude obvinený, a za aký trestný čin," uviedla trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová. Za spomínaný trestný čin je trestná sadzba štyri až 10 rokov väzenia. Zločin verejného ohrozenia je závažnejší skutok, než prečin usmrtenia, podľa ktorého pôvodne zvažovali viesť trestné stíhanie. Polícia po nehode zaistila špeciálne upravené vozidlo BMW, ktoré narazilo do divákov, pôjde na expertízu. Znalci urobia aj posudky z oblasti zdravotníctva a cestnej dopravy.

Nehoda na sobotňajších automobilových pretekoch v Novom Meste nad Váhom si vyžiadali dve obete. Špeciálne upravené vozidlo BMW, ktoré riadil František (54) z okresu Nitra, z doteraz nezistených príčin po prejdení ľavotočivej zákruty zišlo vpravo mimo cesty a narazilo do prizerajúcich sa divákov. Pri náraze na mieste zahynula Adriana (37) z Nového Mesta nad Váhom, ktorá bola tehotná. Po prevoze vrtuľníkom podľahol zraneniam v Detskej fakultnej nemocnici v Bratislave na Kramároch chlapec (10) z Hriňovej. Auto zranilo aj ďalšie tri deti vo veku 13, 9 a 12 rokov a dve dospelé osoby.

Štyroch z nich hospitalizovali a operovali vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne, jedno dieťa hneď prepustili. Policajná vyšetrovateľka z Nového Mesta nad Váhom už v prípade začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu