Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Cigánsky súd v Seredi: Za neveru na seba strieľali dve rodiny

ilustračný obrázok
ilustračný obrázok (Zdroj: TASR)

SEREĎ - Víkend bol v Seredi rušný. Pobili sa tam dve rodiny. Podľa svedkov išlo o rómske vybavovanie účtov za neveru. Šesť útočníkov chcelo spor vybaviť s pištoľou a nožmi. Záchranku museli privolať až trikrát.

Do domu napadnutej rodiny vtrhli štyria muži a dve ženy, ktorí sa chceli pomstiť kvôli údajnej nevere. „Prišli robiť cigánsky súd a takto to dopadlo. Vytiahli pištoľ a začali strieľať,“  pre Televíziu JOJ povedala známa napadnutej rodiny. „Po incidente utrpel jeden muž bodné zranenie a bol prevezený na ošetrenie,“  potvrdila trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Po ošetrení však podpísal revers a vrátil sa domov.

Polícia a záchranka prišli namiesto činu ratovať postreleného muža. Vysvitlo však, že postrelený nebol nikto. „Toho však na mieste nenašli, a tak ošetrili pani s úrazom hlavy, ktorá odmietla transport do nemocnice,“  povedal hovorca Operačného strediska ZZS Boris Chmel. Išlo o matku bodnutého muža, ktorá svojho syna počas incidentu údajne bránila pred palicami vlastným telom. Neskôr k nej polícia privolala záchranku aj po druhýkrát. Napokon ju predsa len transportovali do galantskej nemocnice. Keď sa však dozvedela, že jej syn podpísal revers a odišiel z nemocnice, ušla odišla aj ona. Doma však skolabovala a sanitku jej privolali tretí raz. „Aj táto žena odmietla prevoz a utiekla zo sanitky,“  doplnil Chmel. 

Polícia už začala trestne stíhanie vo veci ublíženia na zdraví ako aj  porušenia domovej slobody. „Ako aj pre nebezpečné vyhrážanie,“  doplnila policajná hovorkyňa. Polícia po útočníkoch pátra. Sereď výrazne zamestnávala políciu aj v minulosti, bezpečnostnú situáciu tu pred dvoma rokmi osobne riešil aj bývalý policajný prezident Jaroslav Spišiak. Výsledkom boli personálne zmeny na vedúcich policajných miestach v okrese Galanta ako aj posilnenie služby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu