Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Emotívny pohreb krásnej Katky (†19): Zúfalstvo, plač a hlboký smútok!

Gorejovci smútia za jedinou dcérou Zobraziť galériu (34)
Gorejovci smútia za jedinou dcérou (Zdroj: Topky.sk)

NIŽNÁ MYŠLA – Niet nad stratu dieťaťa! Pohreb mladej Katky Gorejovej (†19), obete vraždy jej žiarlivého priateľa Mariána (†20), je tomu dôkazom. Takú emotívnu rozlúčku ešte snáď v Nižnej Myšli nezažili.

„Katka moja, nechoď,“ kričala nešťastná matka nad hrobom mladého dievčaťa. Viac ako 800 smútočných hostí len ťažko zadržiavalo žiaľ a smútok. Samotní priatelia Katky, fanúšikovia z futbalového klubu FMK Košice, sa so svojou priateľkou rozlúčili po svojom. Do hrobu na jej rakvu spustili fanúšikovský šál s nápisom: „Katka odpočívaj v pokoji, bola si naj."

Rodičia Katky, ktorí už 8 rokov žijú v Írsku, dcéru nesmierne milovali. Mama jej stratu počas pohrebu niesla veľmi ťažko a otec sa neubránil slzám. „Každý ju miloval, bola naše slniečko,“ hovoria príbuzní.

Katkin priateľ Majo, ktorý ju zavraždil 27 bodnými ranami, zomrel v ten istý deň ako ona. Po ohavnom čine zbabelo skočil z desiateho poschodia. S ním sa jeho najbližší príbuzní rozlúčili na košickom krematóriu. „Katka bola skvelé dievča, poznala som ju z obchodnej akadémie tu v Košiciach, kde chodila na strednú. S Majom boli partnermi len niečo cez pol roka, ale poznali sa dlho. Nemôžem tomu uveriť, že to spravil. Mala ho veľmi rada aj keď ju od neho viacerí odhovárali. Rád si vypil,“ povedala nám plačúc Katkina kamarátka.

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre obzvlášť závažný zločin vraždy. „Bližšie okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania,“ dodal košický hovorca Alexander Szabó.

Emotívny pohreb krásnej Katky
Zobraziť galériu (34)
 (Zdroj: Topky.sk)

Tragédia, ktorá otriasla Nižnou Myšlou, sa odohrala v košickom byte, v ktorom od začiatku júla bývala Katka spolu s priateľom Majom. Mladík v noci z piatka na sobotu zrejme neovládol svoj hnev a krásnej dievčine zasadil neuveriteľných 27 rán po celom tele. Svoju priateľku potom nechal ležať v krvi a rozbehol sa na balkón. Odtiaľ skokom z 10. poschodia spáchal samovraždu pred očami policajtov, ktorí sa nevedeli dostať do bytu. Podľa výpovedí zronených rodinných príslušníkov, si Marián rád vypil a bol agresívny. Či bol útočník pod vplyvom alkoholu aj v osudný deň, zatiaľ nie je jasné.

 

S Katkou sa lúčili
Zobraziť galériu (34)
 (Zdroj: Miro Vacula)

 

S Katkou sa lúčili
Zobraziť galériu (34)
 (Zdroj: Miro Vacula)

S Katkou sa lúčili
Zobraziť galériu (34)
 (Zdroj: Miro Vacula)

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu