Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vydával sa za vnuka, dôchodkyňu okradol o 13 tisíc!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TORNAĽA - Po podvodníkoch, ktorí okradli začiatkom júna dôchodkyňu z Tornale o 13 tisíc eur, pátrajú revúcki policajti. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Policajti začali trestné stíhanie pre prečin podvodu v spolupáchateľstve a zločin porušovania domovej slobody. Začiatkom júna nezistený páchateľ telefonicky kontaktoval 76-ročnú dôchodkyňu z Tornale. Predstavil sa jej ako jej vnuk a chcel si požičať peniaze na kúpu auta. "Poškodená mu povedala, koľko má doma peňazí a tieto mu bola ochotná požičať. Následne jej neznámy páchateľ opätovne zatelefonoval, že pre peniaze nemôže prísť a preto pošle pre ne priateľku. O päť minút navštívila dôchodkyňu v jej dome mladá žena vo veku 25 až 30 rokov, predstavila sa ako priateľka jej vnuka. Počkala v chodbe, kde jej poškodená priniesla 7500 eur, ktoré jej vložila do obálky. Mladá žena sa jej spýtala, či už iné peniaze doma nemá, načo jej poškodená povedala, že má odložené peniaze na pohreb. Po opätovnom telefonáte neznámeho muža dôchodkyňa poskytla podvodníkom ďalších 5500 eur," pokračovala Faltániová.
      
Dôchodkyňa po odovzdaní peňazí zatelefonovala dcére. Zistila, že jej vnuk je doma a o žiadne peniaze ju nežiadal. Páchateľom za podvod hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu