Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Minulý týždeň si vyžiadal 257 dopravných nehôd, päť mŕtvych

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Minulý týždeň zaevidovali policajti na slovenských cestách 257 dopravných nehôd, čo je o 43 menej ako v rovnakom období minulého roku. Vyžiadali si päť obetí.

 

Ani jedna z tragických nehôd sa nestala v Trenčianskom, Žilinskom, Prešovskom a Košickom kraji. Ako informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, práve v Košickom kraji si vlani v rovnakom týždni vyžiadali nehody až štyri obete. V minulom týždni zahynula mladá vodička v Bratislavskom kraji, chodkyňa a motorkár v Trnavskom a v Nitrianskom zrazila mladá šoférka muža sediaceho pri ceste a z miesta ušla, v Banskobystrickom kraji zahynula chodkyňa (55).

Prvá z tragédií sa stala v pondelok večer pri Čunove. Vodička (20) na Hyundai Atos neprispôsobila rýchlosť, zišla z cesty a narazila do stromu. Mladá žena zomrela na mieste, jej dve spolujazdkyne (18, 19) sa zranili ťažko. Vo štvrtok pred polnocou zrazil vodič Mitsubishi (56) Pajero muža (37), ktorý ležal na zemi. Ten zomrel po prevoze do nemocnice. Druhá tragédia v Trnavskom kraji sa stala v piatok popoludní v katastri obce Okoč v Dunajskostredskom okrese. Motocyklista (25) na Honde CBR nezvládol rýchlu jazdu v zákrute a narazil do stromu. Zomrel na mieste.

Šofér Octavie (18) spôsobil vo štvrtok tragédiu v Lučenci na Športovej ulici. Mladý vodič neprispôsobil rýchlosť, dostal šmyk a zrazil ženu na chodníku. Chodkyňa zomrela po prevoze do nemocnice. V sobotu v noci v Malom Záluží v okrese Nitra vodička (18) Dacie Sandero zrazila muža (44). Podľa polície sa plne nevenovala riadeniu a vrazila do muža sediaceho pri pravom okraji vozovky a do bicykla, ktorý bol pri ňom položený. Vodička ušla bez poskytnutia pomoci, muž zomrel na mieste. 

Od začiatku tohto roka do nedele 13. mája je v štatistike 4 549 kolízií, o 670 menej ako v rovnakom období minulý rok. O život prišlo 91 osôb, o desať menej ako v porovnateľnom období rok predtým. Pri nehodách zomrelo 59 vodičov a spolujazdcov, päť motocyklistov, 22 chodcov a päť cyklistov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu