Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Úsek D1 je po hromadnej dopravnej nehode opäť prejazdný

Pri Senci na D1 sa zrazili dva kamióny a štyri osobné autá
Pri Senci na D1 sa zrazili dva kamióny a štyri osobné autá (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - Na diaľnici D1 v smere z Bratislavy, asi kilometer od Senca, sa zrazili dva kamióny a štyri osobné autá. Pri nehode nikto nezahynul, ľahšie zranenia utrpeli piati ľudia. Úsek D1 je opäť prejazdný. V utorok večer to potvrdila hovorkyňa bratislavského Krajského riaditeľstva Policajného zboru Petra Hrášková.

Podľa Borisa Chmela z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR sú zranení pri vedomí. Najťažšie zraneného pacienta previezli vrtuľníkom do nemocnice na bratislavských Kramároch. Pri nehode sa zranila aj matka s dieťaťom, ktorých sanitka odviezla do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave.

Vodička (39) osobného auta Felicia zostala pre technický problém stáť v pravom jazdnom pruhu, pred ňou zastal vodič (39) Hondy Civic, ktorý jej pomáhal poruchu odstrániť. Podľa Hráškovej boli obe odstavené autá riadne zabezpečené. V pravom jazdnom pruhu, v ktorom boli autá odstavené, išiel kamión so slovenskou poznávacou značkou, ktorý začal brzdiť.

Pred prekážkou, ktorú autá tvorili začal brzdiť slovenský kamión a za ním jazdiaci vodič kamiónu z Maďarska doňho zozadu narazil. Slovenský kamión následne narazil do odstavených áut a napokon došlo k zrážke s ďalšími dvoma osobnými autami. "Vodiča nákladnej súpravy z Maďarska vrtuľník previezol na ošetrenie do nemocnice. Okrem neho boli ľahko zranené ďalšie štyri osoby. Medzi nimi aj niekoľko mesačné dieťa," informovala bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrašková.

Polícia: Tento rok na cestách vyhaslo 125 životov

Od začiatku tohto roka do nedele (17.6.) vyhaslo na slovenských cestách 125 životov. Na následky dopravných nehôd doposiaľ doplatilo životom 78 vodičov a spolujazdcov, sedem motocyklistov, 28 chodcov a 12 cyklistov. Celkovo došlo na slovenských cestách k 5896 dopravným nehodám, čo je o 852 menej ako v rovnakom období minulého roku.

"Už viac ako rok je cieľom polície zníženie nehodovosti a úmrtnosti na cestách, nie vyberanie pokút," informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová. Účastníkov cestnej premávky preto polícia žiada o vyššiu ohľaduplnosť a disciplinovanosť.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu