Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Opitý šofér pri naháňačke zrazil policajta!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TOPOĽNÍKY - Policajná hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru (PZ) vo Veľkom Mederi vykonávala v stredu (1.2.) v noci hliadkovú službu v obci Topoľníky. Keď vodič vozidla Volkswagen Passat uvidel policajné auto, otočil sa a išiel opačným smerom.

Policajti sa preto rozhodli auto zastaviť a skontrolovať. Vodič na výzvy policajtov na zastavenie nereagoval, ale naopak, zrýchlil, až musel policajt uskočiť, aby ho nezrazil. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Trnave Martina Kredatusová.
      
"Následne začalo prenasledované auto unikať, no policajti ho po niekoľkých metroch dostihli. Keď chcel jeden z policajtov zabrániť vodičovi v úteku, pridal plyn a nasmeroval auto na policajta. Ten v dôsledku nárazu spadol na kapotu, pričom došlo k rozbitiu čelného skla. Príslušník polície sa, našťastie, nezranil," opísala zásah Kredatusová. Podľa jej ďalších slov druhý policajt medzitým vyzval 25-ročného vodiča z Holíc, aby vystúpil z auta. Ten však kládol aktívny odpor a preto policajti na jeho spacifikovanie použili donucovacie prostriedky.
      
Podľa hovorkyne dychovou skúškou vodičovi namerali 2,02 promile a po hodine 2,25 promile alkoholu. "Vyšetrovateľ muža obvinil z trestného činu útoku na verejného činiteľa a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a zároveň spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. V prípade uznania viny mu hrozí odňatie slobody na jeden až päť rokov," konštatovala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu