Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Na priechode zrazili chodkyňu, dostali dva roky väzenia

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRATISLAVA - Dvoch vodičov, ktorí vlani na križovatke v Košiciach zabili chodkyňu, usvedčil videozáznam z priemyselnej kamery.

Informovala o tom televízia Markíza v relácii Televízne noviny. Vinu si priznal vodič auta BMW, ktorý išiel na červenú, za svoj skutok si odpykáva dvojročný trest. Druhému obžalovanému okresný súd uložil rovnaký trest, obžalovaný sa voči rozsudku odvolal, prípad tak skončí na krajskom súde.

Vodiči vlani autami súčasne prechádzali križovatkou v Košiciach na červenú. Zrazili sa a zabili pri tom na ostrovčeku 34-ročnú chodkyňu, jej deväťmesačné dieťa v kočíku nehodu prežilo. Vodič BMW si vinu priznal, vodič druhého auta tvrdí, že je nevinný a je presvedčený, že mal zelenú. Zároveň však pripustil, že sa mohol aj mýliť a zelený signál videl v inom smere. Ako uviedli Televízne noviny, jednoznačným dôkazom bol záznam z priemyselnej kamery, ktorá nehodu zachytila. Trojsekundový záznam analyzovali dvaja znalci. Na videu vidieť, ako obaja vodiči prechádzajú na červenú a ako čierne auto vráža do bieleho. To potom po zrážke odhodí do chodkyne s kočíkom. Obhajoba sa snažila dokázať, že ak by sa vodič BMW križovatkou nerútil osemdesiatkou, druhé auto by po zrážke neskončilo na ostrovčeku, kde zabilo chodkyňu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu