Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Hrdina: Dokopal vozíčkara (60), ukradol mu 15 eur!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Polícia pátra po páchateľovi, ktorý prepadol invalidného dôchodcu na vozíku. Ako informovala hovorkyňa banskobystrického policajného zboru Mária Faltániová, v nedeľu okolo 20:00 neznámy páchateľ prepadol 60-ročného telesne postihnutého muža z Behyniec a okradol ho.

K lúpežnému prepadnutiu došlo v obci Behynce, zhruba 100 metrov za dopravnou značkou označujúcou začiatok obce smerom od Tornale. Podľa Faltániovej páchateľ do muža na vozíku strčil tak, že sa z vozíkom prevrátil do priekopy vedľa cesty a ostal ležať na zemi.

Páchateľ na muža dvakrát zakričal: “Daj peniaze!“ a z krku mu začal trhať koženú peňaženku. Tomu sa poškodený bránil, preto ho páchateľ dvakrát kopol do hlavy a následne sa mu snažil peňaženku na krku otvoriť, pričom sa ho opäť snažil kopať do hlavy. Poškodený si peňaženku chránil rukami, zápas trval zhruba 3 až 4 minúty, potom sa páchateľ rozbehol smerom na Tornaľu.

Ako uviedla Faltániová, poškodený zistil, že mu chýba približne 15 eur, ktoré sa podarilo páchateľovi pri zápase z peňaženky vybrať. Invalidnému dôchodcovi páchateľ spôsobil škodu krádežou peňazí aj ľahké zranenia s dobou liečenia približne týždeň. Vyšetrovateľ v Revúcej začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže. Polícia po páchateľovi pátra, za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu