Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Daňový podvodník hľadaný v Čechách sa skrýval v Bratislave

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Po takmer šesťmesačnom pátraní sa podarilo českým a slovenským kriminalistom zadržať 37-ročného muža, ktorý je v Českej republike podozrivý z trestného činu krátenia dane, poplatkov a podobných povinných platieb. Informovala o tom hovorkyňa českej polície Lucie Paclíková.

Hľadaného muža, na ktorého bol vydaný európsky a medzinárodný zatykač, zadržali v noci v Bratislave. Na akcii so slovenskými policajtmi úzko spolupracovali detektívi protikorupčnej polície a kriminalisti oddelenia cieleného pátrania Úradu služby kriminálnej polície a vyšetrovania. "Zadržaný muž mal u seba doklady na cudzie meno, ktoré boli falošné," dodala Paclíková. V súčasnosti sa robia právne kroky k vydaniu muža do Českej republiky.

Česká protikorupčná polícia v apríli tohto roku odhalila daňovú trestnú činnosť štyroch osôb, ktoré na Zlínsku obchodovali s hutným materiálom. Skupina dnes už obvinených mužov pripravila Českú republiku o približne 40 miliónov korún na daniach. Jednému z hlavných organizátorov, bývalému policajtovi Úradu pre odhaľovanie organizovaného zločinu, sa však podarilo utiecť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu