Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Výsmech polície, nechali odísť vodiča aj s kradnutým Audi!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Policajti pustili podozrivého zlodeja luxusného Audi, keď mu z ´nepochopiteľných dôvodov neodobrali kľúče a podozrivý v nestráženej chvíli nasadol naspäť do auta a odišiel.´ Komická príhoda, ktorá je skôr výsmechom polície, sa naozaj stala ešte začiatkom júla v Galante. Policajtov obvinili z ´prečinu marenia úlohy verejným činiteľom´.

Policajtov Šimona P. (22) a Ľudovíta F. (24) privolali 2. júla počas hliadkovania na Mierovú ulicu v Galante na základe oznámenia človeka, ktorý spoznal ukradnuté Audi RS 6 Quattro. Policajti však "neurobili opatrenia, ktoré by viedli k zaisteniu tohto auta a podozrivej osoby," informovala Ľudmila Staňová z ministerstva vnútra..

Namiesto toho súhlasili s návrhom vodiča, aby vozidlo v sprievode jedného z nich previezol pred budovu obvodného oddelenia PZ v Galante. "Tam mu z nepochopiteľných dôvodov neodobrali kľúče, podozrivý v nestráženej chvíli nasadol naspäť do auta a odišiel na doposiaľ nezistené miesto," vysvetlil rezort.

Policajti tak zmarili odhalenie trestného činu a jeho páchateľovi umožnili vyhnúť sa trestnému stíhaniu. Porušili tak zákon o Policajnom zbore, za čo im hrozí trest odňatia slobody až na dva roky. Voči obom policajtom už začali konanie o prepustení zo zboru, informovala Ľudmila Staňová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu