Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Útok na zraneného Kulyho: Diváci ťa neľutujú! Desmod v Eurovízii nechcú!

Mário Kuly Kollár krátko po prepustení z nemocnice po otrase mozgu. Zobraziť galériu (3)
Mário Kuly Kollár krátko po prepustení z nemocnice po otrase mozgu.

BRATISLAVA – Prepadnú? Skupina Desmod po zranení speváka Mária Kulyho Kollára vystúpi v Eurovízii v inom termíne. To sa ale nepáči niektorým divákom, podľa ktorých mali za Desmod podľa pravidiel nastúpiť náhradníci. Čo na to STV a samotná skupina?

Kulyho nešťastný pád a následný otras mozgu spôsobil zamotanú situáciu okolo súťaže Eurovision Song Contest. STV vystúpenie kapely Desmod presunula na iný termín, čo sa však nie každému pozdáva. Mnohí diváci na fóre venovanom speváckej súťaži poukazujú na to, že ide o porušenie pravidiel. Tie totiž vravia: „Pokiaľ sa súťažiaci z akéhokoľvek dôvodu nemôže semifinále Národného výberu zúčastniť, jeho účasť v súťaži sa končí a šancu dostáva ďalší súťažiaci na základe rozhodnutia Slovenskej televízie.“

Ako topky.sk zistili, po Kulyho úraze bola naozaj „povolaná do boja“ náhradná kapela Tanx, ktorá sa dva dni pripravovala na vystúpenie. Absolvovali dokonca aj fotenie a skúšky. No nakoniec im STV oznámila, že v hre zostáva Desmod. „Slovenská televízia určuje pravidlá Eurosongu a skupina Desmod splnila všetky podmienky zmluvy,“ povedal nám PR manažér STV Martin Kontúr. „Práve tento rok sa STV rozhodla investovať peniaze do súťaže, aby televízni diváci a koncesionári spolurozhodovali o tom, kto bude reprezentovať Slovenskú republiku v Moskve. Slovenská televízia pod týmto tlakom nevidí dôvod, prečo by mala odstaviť jedného z favoritov súťaže,“ dodal Kontúr.

Podľa ohlasov na internete však diváci o Desmod až tak veľmi nestoja. Čo na to samotná kapela? „Nám nevadí tých dvadsať ľudí na internete, lebo zo zvedavosti si to pozrie desaťtisíc ľudí. Vážne problémy by sme s účasťou mali, keby si naše účinkovanie neželali semifinalisti,“ povedal pre topky.sk manažér kapely Michal Kožuch. Prezradil nám aj to, že Desmod momentálne aj tak uvažuje o odstúpení zo súťaže. „Išli sme sa na Eurovíziu zabaviť, ale ak to má byť súboj a hádky do krvi, nemá pre nás Eurovízia zmysel,“ priblížil nám myšlienky Kulyho a ostatných z kapely. Nechajme sa teda prekvapiť, ako to nakoniec dopadne.

VIDEO: Kulyho odchod z nemocnice.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu