Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Eurovízia bez Kulyho: Otras mozgu! Postúpili Zimányiová, Šimko a VIP!

Kuly pozdravoval divákov z nemocnice. Zobraziť galériu (7)
Kuly pozdravoval divákov z nemocnice.

BRATISLAVA - Prvé semifinálové kolo máme za sebou! V speváckej súťaži Eurovízia včera postúpili do Slovenského finále Andrea Zimányiová, Robo Šimko s kapelou a skupina VIP. O postup nebojovala skupina Desmod. Jej líder Kuly totiž v nedeľu utrpel otras mozgu.

Po desiatich rokoch máme na Slovensku prvých finalistov Eurovízie. „Strašne ďakujem všetkým esemeskujúcim divákom. Naozaj som to nečakala. Ďakujem, má to zmysel,“ dala voľný priechod svojim bezprostredným pocitom speváčka Andrea Zimányiová. Tá sa na premiérový večer patrične vyfintila. Ako jediná mala na sebe slávnostné červené šaty.

Z druhého miesta postúpil Robo Šimko so svojou skupinou. Aj on je s kapelou o čosi bližšie k moskovskému finále. Ak by postúpili, s rečovou bariérou by si bývalý superstárista ťažkú hlavu nerobil. „Vezmem so sebou priateľku. Ona po rusky vie,“ vtipkoval. Spomedzi prvej desiatky sa stala nominantom poroty skupina VIP. Tá ako tretia postúpila do Slovenského národného finále, ktoré sa uskutoční 8. marca.

Aj keď prebehlo premiérové živé vysielanie pod taktovkou moderátorského dua Martin Pyco Rausch a Martin Kontúr bez problémov, prípravy na Eurovíziu boli akoby zakliate. Počas nedeľnajšej generálky spadol Mário Kuly Kollár z pódia a skončil s otrasom mozgu v nemocnici.

Najlepšie to nevyzerá ani s choreografom programu Jarom Bekrom. Tanečník zápasí s chorobou. Na tvári preto nosí ochranné rúško.  „Mám silnú angínu a nechcem, aby sa nakazili všetci naokolo, tanečníci aj účinkujúci,“ prezradil topkám Bekr. Snáď už budú ďalšie kolá menej problematické.

 

V prvom semifinálovom kole rozhodli esemeskujúci diváci takto:

01. Andrea Zimányiová – Prines si ten kľúč

02. Robo Šimko – Môj anjel spí

____________

03.Petra Kepeňová – Odkedy nie si

04. Hudba z Marsu – Na Hubách

05. Peter Kotuľa – Cesty sú stratené

06. Alone – Nezistím

07. Robo Papp – Nádej máme

08. Emsoft - Násilie

09. VIP – Hviezdy (nominant poroty)

Nezaradené: Desmod a Lucia Nováková - Posledná (vystúpia 1. marca v piatom semifinálom kole)

 

Viac o Eurovízii nájdete TU!



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu