Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nemecko opäť pomáha: Do Číny posiela ďalšiu zdravotnícku zásielku na boj s vírusom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Chinatopix via AP)

BERLÍN - Nemecko pošle do Číny druhú zásielku zdravotníckych pomôcok na boj proti šíreniu nového druhu koronavírusu, ktorým sa už nakazilo viac než 73.000 ľudí. Informovala o tom v utorok agentúra AP.

Nemecký minister zahraničných vecí Heiko Maas uviedol, že vláda zašle do Číny 8,7 tony zdravotníckych pomôcok vrátane ochranných odevov a dezinfekčných prostriedkov v hodnote 150.000 eur. "Nemecko stojí pevne na strane Číny v boji proti koronavírusu a úzko spolupracuje s čínskymi predstaviteľmi," povedal Maas. "Nanajvýš rešpektujeme úsilie, ktoré Čína doteraz vyvinula," dodal.

Nemecký minister zahraničných vecí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Sven Hoppe/dpa via AP)

Na vírus SARS-CoV-2 spôsobujúci ochorenie COVID-19 zomrelo doposiaľ 1868 ľudí v pevninskej Číne a päť ďalších v iných krajinách. V Európe prišiel o život v dôsledku infikovania koronavírusom 80-ročný turista z Číny (vo Francúzsku) a nákaza sa potvrdila u 47 ľudí. Taliansko oznámilo, že 14 z 25 členov posádky nachádzajúcich sa na palube lode Diamond Princess, ktorá je od 4. februára v karanténe v japonskom prístave Jokohama, evakuujú do Talianska armádnym lietadlom. O termíne letu sa však zatiaľ nerozhodlo. Zvyšných 11 osôb vrátane kapitána zostane na lodi, dodalo talianske ministerstvo zahraničných vecí.

Ruské veľvyslanectvo v utorok oznámilo, že medzi 542 pasažiermi nakazenými koronavírusom na lodi Diamond Princess sú aj dvaja ruskí občania. Čína v snahe zamedziť šíreniu koronavírusu uzavrela ohnisko nákazy - provinciu Chu-pej -, v ktorej žije viac než 60 miliónov ľudí. Viaceré krajiny zase ako jedno z opatrení zaviedli pre osoby, ktoré boli z Číny evakuované, povinné 14-dňové karantény.

Viac o téme: NemeckoČínaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu