Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Moderátorka bojuje s RAKOVINOU: Zdrvujúcu diagnózu oznámila v ŽIVOM VYSIELANÍ!

(Zdroj: Profimedia)

LOS ANGELES - Moderátorka televíznej stanice ESPN Hannah Storm (61) oznámila, že bojuje s rakovinou prsníka. Zdrvujúcu správu odhalila v živom vysielaní Good Morning America. Vážna diagnóza vraj prekvapila aj ju samu, nemala totiž žiadne problémy, bolesti a nenašla si ani hrčku!

Moderátorka dokonca k rakovine nemala ani žiadne genetické predispozície. „Bola som v šoku. Nemala som rizikové faktory. V rodine nikto rakovinu pŕs nemá. Nemala som hrčku, ani som necítila bolesť,“ povedala otvorene Hannah v utorok v živom vysielaní relácie Good Morning America, kde prvýkrát svoju ťažkú diagnózu odhalila. 

Dlho vraj svoju chorobu tajila, no teraz sa rozhodla o nej otvorene prehovoriť práve preto, aby ženy upozornila na dôležitosť pravidelných kontrol. Aj jej preventívka zachránila život. V novembri absolvovala rutinnú mamografiu, na začiatku januára nasledoval ultrazvuk a biopsia. Približne o týždeň jej lekári oznámili zdrvujúcu správu. 

Moderátorke objavili veľmi ranné štádium rakoviny, známe ako duktálny karcinom in situ. Ide o takzvané štádium nula, kedy sa rakovinové bunky ešte nerozšírili do prsného tkaniva. Reportérka tak mohla podstúpiť lumpektomiu, pri ktorej jej odstránili len rakovinovú hrčku. Operáciu podstúpila 1. februára a už po týždni sa vrátila na televízne obrazovky. 

„Že máte rakovinu prsníka, zistíte vďaka každoročnému mamografickému vyšetreniu. Pokiaľ sa dozviete, že ju máte v najrannejšej forme, je liečiteľná. Môžete s tým urobiť veľa,“ dodala moderátorka. 

Viac o téme: Good Morning AmericaHannah Storm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu