Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Fanúšikovia slávnej súťaže v šoku: Hviezda Eurovízie (†45) podľahla zákernej chorobe!

(Zdroj: pixabay)

LISABON - Portugalsko sa lúči so svojou speváckou hviezdou. Sara Tavares sa preslávila po celom svete vďaka účasti v šou Eurovízia. V posledných rokoch však bojovala s rakovinou a počas víkendu tejto chorobe vo veku 45 rokov podľahla.

Tavares odštartovala svoju kariéru doslova zo dňa na deň. V roku 1994 sa prihlásila do talentovej súťaže, ktorú napokon vyhrala. V tom istom roku sa zúčastnila aj svetoznámej súťaže Eurovízia, v ktorej obsadila výborné 8. miesto.

To je pre Portugalsko doteraz jedným z najlepších umiestnení. Následne vydala svoj prvý album a zaradila sa medzi najväčšie spevácke hviezdy svojej krajiny. Rodáčka z Lisabonu však v posledných rokoch prestala tvoriť hudbu, pretože sa musela sústrediť na svoje zdravie.

V roku 2009 jej totiž diagnostikovali rakovinu, s ktorou bojovala dlhé roky. Tento zápas však v nedeľu prehrala. O jej smrti informovali viaceré miestne médiá, ktoré citoval Daily Mail. Smutnú správu mala potvrdiť jej rodina, avšak žiadne ďalšie detaily neprezradila. Podľa viacerých zahraničných magazínov jej však mali lekári diagnostikovať nádor na mozgu. Tavares si počas dnešného dňa uctila aj Eurovízia, ktorá zverejnila video z jej vystúpenia z roku 1994.

Viac o téme: Sara Tavares
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu